Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Alen Đurica: Sve što radimo mora biti na najvišoj razini

13.04.2010., HRT, Zagreb - Alen Djurica, scenarist emisije Zvijezde pjevaju, na Hrvatkoj radioteleviziji, Prisavlje bb.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
15.03.2016.
u 14:47

Ovogodišnju dodjelu režira Alen Đurica koji nam je rekao da je svečanost u HNK zamišljena tako da ne bude pretenciozna, ali da gledateljima bude zabavna i zanimljiva

Pripreme za svečanu dodjelu Večernjakove ruže u petak u zagrebačkom HNK ušle su u svoju završnu fazu, a da je sve spremno, potvrdio nam je i redatelj i scenarist dodjele Alen Đurica te u razgovoru objasnio kako je zamišljen koncept ovogodišnje dodjele koja se izravno prenosi i na Drugom programu HRT-a.

Niz uspješnih projekata

– Dodjela je zamišljena tako da ne budemo pretenciozni, a da budemo zabavni i odamo počast kolegama koji rade televizijske i radijske poslove. Nećemo izmišljati toplu vodu jer publika u HNK bit će ljudi koji savršeno razumiju televizijski posao i ne može im se prodati bilo kakav spektakl, ali baš zato ono što radimo mora biti na najvišoj razini. Zato i pripreme za dodjelu traju već dugo i jako smo se trudili oko svega – kaže Đurica.

Priznaje da je otegotna okolnost što se dan prije Ruže održava Porin, koji je svojim karakterom kao manifestacija sličan Ruži.

– Porin je slična priredba tako da smo mi u nepovoljnijoj poziciji jer idemo dan poslije. Iako je Porin velika mašinerija, naša je prednost što smo se puno ranije počeli organizirati i bili smo spremni na to da će većina glazbenika biti na dodjeli u Splitu pa smo uzeli prezentere koji su dostojni priredbe i koji se ne ponavljaju, odnosno nisu bili dan prije na Porinu – objašnjava Đurica, iza kojeg je niz uspješno odrađenih projekata poput “Zvijezde pjevaju”, “Dora” i “Zvijezde plešu”, “The Voice”...

U poslu vezanom za pripremu Ruže imao je pomoć kolega Zorana Nikolića i Uršule Tolj, koji uređuju prijenos, te od ekipe iz Večernjaka.

Savršeno nadopunjavanje

– Super mi je raditi s ljudima iz Večernjaka jer su se, iako nisu iz elektroničkog medija, brzo tome prilagodili te postali profesionalci i u tom dijelu posla, posebno Mirjana Žižić koja savršeno razumije ovaj posao. Imamo svu moguću pomoć večernjakovaca i odlično se nadopunjujemo jer neke stvari vide objektivnije nego moji televizijski kolege koji su naviknuti na taj posao i to je super – zadovoljno kaže Alen Đurica koji nas je zamolio, da iz kolegijalnih razloga pozdravimo sve one koji rade na Porinu i poželimo im mnogo uspjeha. •

>> Popularnost i osobnost su presudni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije