Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Popularnost i osobnost su presudni

miroslav lilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
14.03.2016.
u 11:30

Već davno nismo imali tako dobrog i spretnog voditelja kao što je Doris Pinčić Rogoznica, koja je sjajna glumica, ali još bolja voditeljica - kaže Ksenija Urličić

Veliki dio posla u izboru za Večernjakovu ružu i ove su godine obavili članovi žirija, koji su od prijavljenih morali izdvojiti one najbolje, od kojih će čitatelji Večernjeg lista izabrati dobitnike Ruže 2016. Među članovima žirija ponovno su bili dugogodišnji urednici na HRT-u Ksenija Urličić i Miroslav Lilić, koji su nam otkrili što mora imati dobitnik Ruže.

– Večernjakova ruža je značajno priznanje zbog velikog broja čitatelja koji sudjeluju u glasanju. To je relevantan pokazatelj popularnosti i širokog prihvaćanja svih nominiranih. Sama dodjela atraktivni je televizijski događaj i svake je godine sve bolja – kazala nam je Ksenija Urličić i dodala kako se žiri pri odabiru nominiranih prije svega vodi stručnošću i kvalitetom, dok je kod čitatelja presudnija popularnost.

– Rekla bih da to ide ruku pod ruku, jer se i nominacija veže za marljivost i trud čovjeka koji je nominiran. Zato nam je i bilo malo teže izabrati najbolje među voditeljima i glumcima jer se tu iskristalizira dosta etabliranih imena. Kod novih lica već je lakše izabrati nominirane jer ih je mnogo manje. Za mene je jedno od najvećih iznenađenja Doris Pinčić Rogoznica, koja je sjajna glumica, ali još bolja voditeljica. Već davno nismo imali tako dobrog i spretnog voditelja – kazala je Ksenija Urličić.

S činjenicom da je presudna popularnost složio se i njezin kolega iz žirija Miroslav Lilić koji je kazao kako je žiri i ove godine bio usklađen u nominacijama te kako nisu imali nesuglasica pri odabiru nominiranih. Lilić se složio kako je popularnost najvažnija, ali je kao presudan faktor dodao i dugovječnost u medijima te osobnost. – Netko tko ima jaku osobnost može odmah isplivati i dobiti na popularnosti. Ljudi nisu amorfna masa i znaju prepoznati takve osobe. No, mediji danas igraju veliku ulogu u popularnosti. Vi možete danas staviti i neku životinju svaki dan u medije, i ona će postati poznatija od ljudi, kaže Lilić i navodi primjer roda Malene i Klepetana, koji su godinama popularni zahvaljujući medijima. – Zašto ne bismo uveli i nagradu za najpopularniju životinju ili posebnu nagradu za osobu koja se iskazala dobrotom prema životinjama. Mislim da su i takve osobe zaslužile posebno priznanje jer mediji i o njima govore tijekom cijele godine, kazao je Lilić.

Tko je od nominiranih u sedam kategorija zaslužio Večernjakovu ružu – doznat ćete u izravnom televizijskom prijenosu iz HNK u Zagrebu 18. ožujka. Još vam je malo vremena preostalo da to omogućite vašem favoritu.

>> Dodjela Večernjakove ruže u petak 18. ožujka izravno na HTV-u

Komentara 2

SE
sestrićna
12:54 18.03.2016.

i sve to kaže abolirani yugić koji nemilice troši naše novce...

GR
grgaman
08:21 19.03.2016.

To je relevantan pokazatelj popularnosti i širokog prihvaćanja svih nominiranih. Rekose drugovi u ziriju i odabrase hrvatomrsca Shprajca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije