Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u nesreći

Curavić odahnuo: Nije zaražen, slana voda ubila je sve viruse

zadar, mesic, curavic
Filip Brala/PIXSELL
25.11.2010.
u 19:41

Liječnici su Curavića uvjerili da ne mora strahovati od zaraze i dodali da iglu na koju je nagazio može baciti. Osim cjepiva protiv tetanusa, nije dobio nikakvu terapiju

Drama koju je ronilac Kristijan Curavić prekjučer proživljavao, nakon što je hodajući kroz tone smeća u jednoj od mljetskih uvala lijevom nogom do kosti zagazio na iglu na kojoj je bilo zgrušane krvi, na sreću, brzo je završena.

Napokon miran

Naime, nakon što je u srijedu navečer prevezen u dubrovačku bolnicu, liječnici su Curavića uvjerili da ne mora strahovati od zaraze jer je slana voda ubila sve moguće viruse te su mu rekli da iglu može baciti. Osim cjepiva protiv tetanusa, nije dobio nikakvu terapiju.

– Mnogo mi je lakše, ali potpuno miran bit ću tek za pola godine, kada ću obaviti drugi pregled koji će sa stopostotnom sigurnošću utvrditi da se nisam zarazio – s olakšanjem nam je rekao Kike dok se vozio natrag prema pelješkom akvatoriju, gdje je ponovno nastavio s akcijom čišćenja otpada koji je zatrpao obale Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule.

– Očekuje nas još više posla jer se u petak predviđa jugozapadni vjetar koji će donijeti novo smeće – kaže Kristijan, koji je na Pelješac stigao u utorak zajedno s još nekoliko ronilaca iz svoje udruge Guwaa. Prizor koji je tada ugledao, kaže, šokirao ga je.

Ostaje do kraja

– Ovo je jedna od najvećih katastrofa koju sam doživio u 15 godina, koliko sudjelujem u čišćenju Jadrana – kaže Curavić, koji je svoju prvu ekološku akciju odradio na otoku Krapnju kada je izvadio oko deset tona otpada.

– Roneći sam prošao cijelu hrvatsku obalu i uvjerio se da nema uvale koja nije zagađena! Ronilački centri volonterski čiste more, no moraju se uključiti i državne institucije – ističe te dodaje:

– Osobno ću paziti da cijela ekipa u akvatoriju ostane dok iz mora ne bude izvađen i posljednji komad otpada. Ja ću biti posljednji koji će otići!

Ključne riječi

Komentara 11

UT
utatica
20:17 25.11.2010.

P to sam mu i ja mogla reči, kakva zgrušana krv na igli koja je morem doputovala iz Albanije!

OB
-obrisani-
20:20 25.11.2010.

Sva sreća. Eto naš ronilac na dah voli more i prvi je uskočio upomoć. Neka ga prati dobro.

PU
paul-umpe
19:57 25.11.2010.

Moj savjet mu je da se za 3 mjeseca testira na aids i nakon 6 mjeseci opet a nakon 4 tjedna na hepatitis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije