Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Daniel Bilić: Zornjak nije uopće jutarnja emisija! To je moja mala država, monarhija, diktatura

15.03.2012., Zagreb - Daniel Bilic, voditelj emisije
Foto: Pixsell
10.03.2015.
u 13:14

Svakog jutra od šest do devet na Soundset plavom radiju sa slušateljima se druži Daniel Bilić u emisiji "Zornjak"

Svakog jutra od šest do devet na Soundset plavom radiju sa slušateljima se druži Daniel Bilić u emisiji "Zornjak". Šarmantni voditelj učinit će sve da razbudi slušatelje, odvest će ih tako na kavu na vrh Vjesnikova nebodera, ranom zorom javlja im se i s vrha planine, nagrađuje ih ulaznicama za koncerte i zbog njegove kreativnosti i energije ova emisija je zaslužila nominaciju za Večernjakovu ružu.

1. Prošlogodišnja Večernjakova ruža u kategoriji radijska osoba godine zaobišla vas je. Kakva su očekivanja ove godine u kategoriji radijska emisija godine?

Očekivanja? Nadam se da mi neće dati nagradu pa da me "kazne" seljenjem u kasniji termin da se napokon naspavam!

2. Po čemu je Zornjak poseban u odnosu na druge jutarnje radijske emisije?

Zornjak nije uopće jutarnja emisija! To je moja mala država, monarhija, diktatura... A kao i svaki diktator – nemam previše strpljenja, takta ili suosjećanja (ponekad ni znanja), ali imam stav o tome. Užasno, ali istinito.

3. Svakakve ludosti radite u emisiji, recimo, pijete kavu na vrhu Vjesnikova nebodera usred zime... Kakvu ludost još priželjkujete izvesti u emisiji?

Na vrhu Vjesnika smo se i mačevali, odigrali Seljačku bunu, igrali ragbi... Bilo je dosta toga! Htio sam roštiljati na vrhu Vjesnika, ali mi vatrogasci nisu dali. Htio sam se javiti iz svemira, ali nemam 250.000 dolara viška... Htio sam jednom biti seljak, a ne seljačina i voditi ovce kroz grad, ali nisu mi dali dozvolu...Kao što se vidi – ništa pametno.

4. Mnogo poznatih sugovornika imali ste u emisiji, s kim ste najbolje kliknuli, a tko je bio težak sugovornik?

Nema teških sugovornika, samo jezičnih barijera, kao što su bili finski veleposlanik Timo Rajakangas i Ville Leino, hokejaš Medveščaka – jer mi je finski slabiji u zadnje vrijeme! A najbolje kliknuo? Evo, baš mi je nedavno bila u studiju Antonija Mandić koja je uvijek zahvalna sugovornica... Možda i prezahvalna. Stigao sam ju najaviti i odjaviti – ostatak se nije gasila! Ako nestanem nakon što se ovo objavi, Tonka je kriva.

5. Je li vam s vremenom sve teže biti vedar i energičan ranom zorom u eteru?

Ma, teže je samo probuditi se – sve ostalo ide prirodno.

6. Kada završite s radijskom karijerom, što biste voljeli raditi ili biste ovaj posao radili do mirovine?

Htio bih snimati putovanja, raditi malo drukčije putopise – nešto kao An Idiot Abroad (što nije daleko od istine). Protiv penzije nemam ništa. Što prije...

7. S kime dolazite na dodjelu Ruže?

Dolazim u društvu onoga koga nije (previše) sram da ga vide sa mnom!

>>'Kad dobijete Ružu šest puta naravno 
da vam je drago'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije