Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Od početaka dodjele dobitnici nagrade osuđeni su na uspjeh

Goran Višnjić
Foto: Pixsell
1/6
20.11.2014.
u 12:18

Dok pristižu nove nominacije, sjećamo se nagrađenih poput Gorana Višnjića koji je kući odnio čak sedam naših Ruža

Televizijske, radijske i diskografske kuće na adresu Večernjeg lista već polako šalju svoje prijedloge za nominacije za Večernjakovu ružu 2014.

Pune ruke ozbiljnog posla

Sudeći po primljenom, naš stručni žiri i ove godine sastavljen od znalaca medijske, glazbene, radijske i filmske struke, koji imenom i prezimenom čine Ksenija Urličić, Miroslav Lilić, Vojo Šiljak, Nikša Bratoš i Dalibor Matanić pojačani snagama Večernjeg lista, imat će pune ruke posla.

Tim više što smo u godini predsjedničkih izbora zbog čega će pozornost žirija biti posebno usmjerena na informativne programe, ali i na pojavu nekih novih zabavnih formata koji su uzdrmali eter i priskrbili milijunsku publiku. Odluku o nominiranima u sedam kategorija donosimo i objavljujemo najkasnije do 12. siječnja 2015. godine i sigurni smo da ćemo, kao i do sada, prepoznati i nagraditi najbolje, ali i neke nove talente čija će aura biti dugo prisutna u hrvatskom medijskom prostoru, ali i u svijetu.

Foto: Instagram

U prilog toj tvrdnji dokaz možemo pronaći zavirimo li u prošlost dodjele nagrade. Od njenih početaka sada već davne 1995. godine, kada je Ružu za TV osobu godine dobio Oliver Mlakar, za glazbenika godine Oliver Dragojević, a glumca Filip Šovagović... vidljivo je da govorimo o imenima koja, iako je prošlo 20 godina, još traju, baš kao i naša nagrada koja se lani vratila nakon devet godina stanke.

U prilog tome ide i uspjeh Gorana Višnjića, iako zvuči floskularno, doista najpoznatijeg Hrvata u Hollywoodu. Naime, on je osvajač čak sedam naših nagrada, što je još jedan dokaz da su naši nagrađeni jednostavno osuđeni na uspjeh. Svoju drugu Ružu dobio je 1998. kada je dodjela nagrade u tiskanim medijima bila doslovno događaj godine. Tada je već bio u Americi pa nagradu nije primio osobno.

Dani bez TV prijenosa su prošlost

– Ruža me silno veseli i zahvaljujem svima koji su poslali svoj glas za mene – rekao je te 1998. u telefonskom pozivu Goran i dodao:

– U Hrvatskoj sam lani boravio kratko. Nažalost, tako će biti još neko vrijeme jer sam sve svoje snage upotrijebio da sada nešto napravim ovdje. Poslije blagdana u Zagrebu, u Americi su me dočekale "sitnice koje život znače" – traženje stana i automobila bez kojeg je ovdje svakodnevica nezamisliva. Pročitao sam i nekoliko novih scenarija, bio na dvije nove audicije i sad očekujem rezultate...

Danas Višnjić više ne traži stan i auto. S obitelji živi u Los Angelesu i niže glumačke uspjehe, a Ruže se rado sjeća. Tako je s oduševljenjem pristao i prekinuti snimanje hollywoodske serije "Extant", u kojoj mu je partnerica bila Halle Berry, i javiti se uživo na dodjelu nagrade u ožujku ove godine u zagrebački HNK. Kakav je to bio hit!

Foto: Instagram

Publika u dvorani, ali i pred malim ekranima, jer dodjela se uživo prenosila na HTV-u, potpuno je poludjela kada im je Halle na hrvatskom jeziku rekla: "Dobra večer svima".

Što ćemo doživjeti na ovogodišnjoj dodjeli, neka ostane iznenađenje, ali svakako rezervirajte svoje mjesto, ako ne u dvorani HNK, a ono pred ekranima jer 20. ožujka 2015. opet je prijenos uživo. Eh, što li bi za takvu TV poslasticu dali gledatelji televizije te 1998. godine koju evociramo, kada je Goran Milić poslije dodjele zavapio: "Bilo je naprosto slatko. Uz tako odličan scenarij s puno duhovitosti, šteta što se dodjela nije mogla prenositi na televiziji, makar u nekoj skraćenoj, polusatnoj verziji."

Narasli smo, sazreli, ojačali, poslušali savjete iz prošlosti i vratili se na svim medijskim platformama.

>>Najbolje u 2014. biraju televizijski i glazbeni stručnjaci

>>Goran Višnjić i Halle Berry pod tušem u strastvenom zagrljaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije