Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna predstava

Fenomenalna Njemačka razbila Španjolsku i osvojila zlato

Njemačka - Španjolska
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
31.01.2016.
u 19:09

Očekivala se jedna čvrsta i neizvjesna utakmica, ali napetost je izostala zahvaljujući odličnoj Njemačkoj koja se već na samom početku odvojila

Njemačka rukometna reprezentacija novi je europski prvak! U finalu je pobijedila Španjolsku 24:17 i tako s trona skinula sad već bivšeg prvaka Francusku. Iako su u polufinalu odigrali tešku utakmicu protiv Norveške, koju su dobili tek u produžecima, i to u zadnjim sekundama, nisu djelovali umorno. Štoviše, Nijemci su bili poletni i agresivni u obrani, za što Španjolska nije pronašla recept.

Očekivala se jedna čvrsta i neizvjesna utakmica, ali napetost je izostala zahvaljujući odličnoj Njemačkoj koja se već na samom početku odvojila, a valja istaknuti činjenicu da su u prvih 15 minuta finala primili svega dva pogotka. Na odmor su otišli s četiri gola viška (10:6).

- Oštra utakmica, puno grublja nego ostale na ovom turniru i podsjeća me na Ligu prvaka. Španjolci moraju počet igrati brže, ne dozvoljavati kontakt, ali ne znam mogu li oni to. Njemačka me oduševila, momci igraju sjajno, govorio je u poluvremenu susreta RTL-ov stručni komentator Zlatko Saračević.

Foto: Reuters/PIXSELL

A nastavak je donio sličnu utakmicu kao i u prvom dijelu, na parketu je postojala samo jedna momčad - Njemačka. Bila je to rukometna rapsodija i pobjeda im niti u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i izborniku Daguru Sigurdssonu, koji je tek četvrti stranac u povijesti koji je sjeo na klupu Njemačke (prvi je bio Hrvat Vlado Stanzl). On je pomladio momčad (najmlađa momčad na cijelom turniru, prosjek godina 24.6)) i mnogi su bili uvjereni da ne mogu daleko, a oni su otišlo do samog kraja. I to posve zasluženo.

Danas je sjajan bio Hafner koji je postigao sedam golova, a Dahmke mu je pomogao s četiri gola. Na golu je briljirao Wolff koji je skupio 16 obrana.

Prvenstvo je, dakle, završeno, a možemo reći da je bilo izuzetno zanimljivo, dinamično i s puno iznenađenja. Njemačka je osvojila naslov europskog prvaka, Španjolska je završila druga, Hrvatska je osvojila broncu, a Norvežani su na četvrtoj poziciji. Francuzi, koji su bili branitelji naslova, završili su na petom mjestu jer su u borbi za tu poziciju pobijedili Dansku.

>>Hrvatska na krilima Stevanovića i Duvnjaka do treće bronce na Euru u povijesti!

>>Evo tko je u najboljoj momčadi Eura, uvršten i jedan Hrvat

Komentara 10

DU
Deleted user
19:15 31.01.2016.

Njemci su tempirali formu i zasluzeno pobjedili. Mislim da bi i mi izgubili finale protiv njih jer njihov vratar i obrana je predobra za nas.

L0
luena 01
19:16 31.01.2016.

Njemacka mlada reprezentacija dodje da se ogleda koliko moze daleko stici... Nakon 12 godina osvoji zlato... Sto drugo reci nego, cestitke na zlatu... Njih se svi u budusnocti moraju cuvati..

ST
strsljen2013
19:34 31.01.2016.

Eh dobro je. Nije loše. Nismo ništa očekivali. Uzeli smo medalju. Ne mogu se oteti dojmu da smo mi u finalu trebali igrati sa njemcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije