Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazna blagajna

Za kino Edison nemamo novca, a Tjednik je bez budućnosti!

vijece
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
02.03.2012.
u 12:46

– Jedno je od rješenja da zaposlenici postanu dioničari. Zasad nisu ugroženi, ali hoće li Tjednik opstati godinu, dvije ili tri ne znam – priznaje Jelić

Iako je aktualni sat jučerašnjeg gradskog vijeća počeo nizom sitnih komunalnih problema koji nemaju mjesta na sjednici gradskog parlamenta, oporba je zatim uputila niz kritika radu čelnika i gradskih službi Karlovca. Posebno oštar bio je Josip Benčić koji ih je prozvao zbog neefikasnosti.

 Gradska uprava – spava

 – Čak je 49 dana prošlo od mog upita vezanog za odvodnju Borlin-Strmac i još nisam dobio nikakav odgovor. Nakon svega, dogradonačelnik Delić objasni mi da su im Hrvatske vode 2010. poslale dopis. Cijenim tu rijetku iskrenost po kojoj su dvije godine gradske službe spavale – rekao je Benčić koji je gradonačelnika pitao i misli li kupiti kino Edison.

 – U vrijeme kad zbog novih odluka Vlade gradski proračun pada između tri i deset milijuna kuna za tako nešto nema novca. Zainteresirani smo za Edison, ali kao umjetničku građevinu. No, čak i kad bi Grad bio vlasnik, time ne bismo motivirati kinooperatere da tamo puštaju filmove. Više ih zanimaju veliki trgovački centri – odgovorio je gradonačelnik Damir Jelić, čime Benčić nije bio zadovoljan.

 – Ma, Edison je za grad ‘kikiriki’ investicija, pogotovo kad se zna da se za nepostojeći bazen potrošilo sedam, a za kamp na Korani 6,8 milijuna kuna i od toga nema ništa. Da ne govorimo o milijunima koji su ‘spucani’ u NK Titanik, to jest NK Karlovac – rekao je Benčić.

 Mladen Rakočević povezao je rasipništvo u gradskim službama i s Karlovačkim tjednikom.

 – Naš tjednik ima puno sličnosti s Vjesnikom koji se, kako čujem, gasi. Od sličnih okolnosti osnivanja, do vlasničke strukture, a posebno uređivačke politike koja je novine pretvorila u glasilo vladajućih. Stoga me zanima promišlja li se o budućnosti tih novina i hoće li ih i sada zadesiti ista sudbina kao i Vjesnik – pita Rakočević.

 Zasad nisu ugroženi

 – S obzirom na trend današnjih medija, ponekad ni dnevni listovi ne mogu pratiti tempo, a pogotovo ne tjednik koji je samo kronika. Smatram da bi sve trebalo drugačije postaviti, raditi reportažno i obrađivati neke teme. O svemu smo dogradonačelnica Kolaković i ja razgovarali sa zaposlenicima i rekli im da je Tjednik u krizi iz više razloga. Kao jedno od rješenja spomenuo sam i mogućnost zaposlenicima da postanu dioničari. Zasad oni nisu ugroženi. No, hoće li Tjednik opstati godinu, dvije ili tri ne znam. Nakon toga nećemo ga više moći spasiti – zaključio je Jelić.

 Potpredsjednica vijeća Snježana Britvec izašla je iz HSLS-a i nadalje će nastupati kao nezavisna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije