Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium

Premijer tek u 3. čitanju povjerovao u nevjerojatno

Ne znamo što se dogodilo da je „u trećem čitanju" povjerovao nalazu revizije, ali sada znamo i da premijer ne čita što potpisuje
26. ožujka 2015. u 12:00 6 komentara 814 prikaza
Vlada,Zoran Milanović,Andrea Zlatar Violić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Treća sreća

Zoran Milanović, hrvatski premijer, iz trećeg je pokušaja napokon povjerovao u „nevjerojatno", da je njegova ministrica kulture nezakonito posuđivala javni novac. O posuđivanju novca ministrice Zlatar Violić pisalo se još u listopadu 2014. kada premijer na to nije ni trznuo. U veljači je čak osobno potpisao prijedlog Vlade Saboru da bez primjedbi usvoji nalaz Državne revizije u koji očito ni tada nije povjerovao. Ne znamo što se dogodilo da je „u trećem čitanju" povjerovao nalazu revizije, ali sada znamo i da premijer ne čita što potpisuje. A tek je to nevjerojatno.

Pogrešna procjena Davorka Vidovića

Umjesto nijedne, Opačić ipak zaposlila četiri dadilje

Davorko Vidović, bivši Račanov ministar rada i socijalne skrbi, nije nimalo impresioniran radom svoje nasljednice Milanke Opačić. Na skupu o poreznom sustavu i sivoj ekonomiji u Hrvatskoj, Vidović je govoreći u ime HGK naveo podatak da danas samo na poslovima čuvanja djece između 70.000 i 80.000 žena radi na crno.

„Kada sam prije godinu dana pročitao novi zakon o dadiljama, nazvao sam kolegicu ministricu Opačić i rekao joj da s tim zakonom neće zaposliti nijednu dadilju", prenosi Novi list Vidovićeve riječi na skupu. Procjena mu je bila jako pogrešna, priznaje i sam bivši ministar. Zaposlene su, naime, čak četiri dadilje.

Štedljivi Mesić

Bivši predsjednik potrošio 127.000 kuna na promidžbu

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, sa svojim doživotnim uredom stalni je generator nepotrebnih troškova među kojima je i, piše Slobodna, 127.000 kuna za „promidžbu". Što je promovirao ne znamo, ali štednju sigurno nije.

Ideja na baterije

Proizvodi aute beskorisne južno od Šibenika

Vedran Kaleb, bivši nogometaš iz Kaštela, povezao se s kineskim partnerom i pokrenuo proizvodnju električnih automobila. Poduzetni Kaleb već je dovršio dva ogledna primjerka, a Slobodna piše da planira u Kuli Norinskoj sagraditi pogon na 20 tisuća četvornih metara u kojem će zaposliti 60 radnika. Kalebova je ideja načelno odlična, ali ima jedan ozbiljan hendikep. U Hrvatskoj postoji samo 19 električnih punionica, ali nijedna južnije od Šibenika.

>>Josipović o Milanoviću, Špičkovini i kuhanju ručka

>>Hajdaš Dončić depresiju liječi višim trošarinama

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
NIKA ISTRAŽUJE
Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem
  • Deleted user:

    Zoki i djeluje kao netko tko mora 3 puta nešto pročitati da bi razumio. A i tada je pitanje da li je razumio sve ili samo dijelove, pa treba savjetnike da mu dodatno razjasne problem. Niti tada ne postupa razumno. ... prikaži još! Premijeru "svaka čast".

  • than:

    Pa nisu svi ljudi jednako inteligentni. Neki su vise, a neki manje. Ovima drugima treba malo vise vremena da nesto shvate.

  • Deleted user:

    onda on nije premijer, već takozvani premijer