Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.07.2018. u 08:12

Zlatko Dalić zaslužan je za euforiju, prije svega dobar je psiholog od kojeg mnogi mogu učiti

Tih najmanje sat i pol dok igra hrvatska reprezentacija jednaki su i Joža iz Zaboka, i Mara iz Imotskog, i gospodin direktor iz centra Zagreba. Štoviše, Joža i Mara koji su do utakmice rintali za nekoliko tisuća kuna u 20 sati sjest će pred svoje televizore i jedino će važno biti hoće li pasti pobjednički gol za polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva. A ni gospodin direktor neće imati bolju zabavu, bez obzira na višestruko veću plaću. Jedino ako se ne uspije ugurati na čarter let za Soči.

Ali gledali utakmicu uživo u Rusiji ili u svom stanu na petom katu zgrade izgrađene još u Titovoj Jugoslaviji ili u trošnom kućerku na zagorskim bregima, navijačko veselje svuda će biti jednako. I to je čar nogometa, zapravo sporta. Kruha i igara, davno je skovana krilatica. I ne treba tu posebno filozofirati.

Pogledajte video velikog slavlja u svlačionici:

Naravno, i dalje ćemo živjeti u gospodarski i pravno raštimanoj Hrvatskoj, i dalje će neki nasilnik u četiri zida mlatiti ženu i djecu, i dalje će profiteri i klijentelisti živjeti dobro na račun onog vrijednog radnika koji državi uredno plaća sve poreze, ali u tih sat i pol vremena, koji su se zbog pobjeda hrvatske reprezentacije protegnula na tri tjedna nogometne euforije, to nas neće zamarati. I da hrvatska momčad (kojim slučajem) ne prođe u polufinale u današnjem okršaju s Rusijom, za Hrvatsku su već napravili i previše. Hrvatima su podarili tri tjedna nogometnog ludila, ponosa, napetosti...

Pa jedna mala Hrvatska ostala je u igri nakon što su ispale velika Njemačka, Argentina, Španjolska...! To se ne može platiti. Ogromnu zaslugu u tome, svakako, ima i izbornik Zlatko Dalić. Svojom staloženošću, mirnoćom, autoritetom, poštenim pristupom i domoljubljem koje nije patetično postao je nacionalni junak koji spretno upravlja nogometnom reprezentacijom.

Dalić je, izgleda, prije svega dobar psiholog koji je igrače napucao samopouzdanjem i vjerom da su u Rusiju došli postati najbolji. Pritom je svima, i to ne samo svojim igračima, očitao lekciju iz poniznosti. Od tog bi čovjeka mnogi mogli učiti.

Ova plavokosa hrvatska navijačica zapela je za oko fotoreporterima:

1/19

Komentara 3

Avatar Vukomerec
Vukomerec
12:41 07.07.2018.

Hrvatska je nogometna sila i ide po zlato.

Avatar Trgovac
Trgovac
10:52 07.07.2018.

Trkeljalo. Hrvatska nije mala. I Hrvatska ide po naslov.

OO
onako_ovlaš
09:18 07.07.2018.

ovo Iva konkurira za kratku priču večernjaka,to bokca.žanrovski miks

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije