Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.01.2016. u 08:25

Krajnja desnica traži dio vlasti za sebe, žele arbitrirati o svemu i svačemu...

U Jugoslaviji smo imali SUBNOR, boračku organizaciju koja je bila arbitar u mnogim političkim i društvenim, ali i povijesnim pitanjima. Ona je drmala bivšom državom. Postoje tendencije da nam se nešto slično dogodi i u demokratskoj Hrvatskoj. U Zagrebu smo jučer imali novi prosvjed u organizaciji branitelja koji već dugo logoruju u šatoru na zagrebačkoj Savskoj cesti. Ovaj put zbog kazne koju je dobila Z1 televizija. I zbog teme i emisije koja nema veze s interesima i problemima braniteljske populacije. Stoga je dobro pitanje zašto zbog trodnevne zabrane emitiranja Z1 televizije ne prosvjeduju njezini djelatnici, novinari, kulturnjaci...? Nego prosvjed organiziraju branitelji iz šatora. I tako se, na žalost, pokazuje iz dana u dan da smo bolesno društvo. Jer je prosvjed na Savskoj od početka ispolitiziran, i s političkom pozadinom, ali i interesnom. Jer prosvjed ne podržava većina branitelja. Jer prosvjed odavno nema smisla budući da i ne znamo što prosvjednici zapravo žele. Jer su mnogi od prosvjednika teško izmanipulirani, igra se na njihove emocije, ljudi su traumatizirani, a sve je skupa rezultat politike HDZ-a koji je s Tomislavom Karamarkom na čelu išao koketirati i s dijelovima krajnje desnice, samo da HDZ dođe na vlast.

Pa sad imaju te iste koji traže dio vlasti za sebe, žele arbitrirati o svemu i svačemu, žele biti poluga vlasti. Što je to nego neki novi SUBNOR!? Zašto se u Hrvatskoj ne prosvjeduje zbog propalih radnih mjesta? Ali se zato ljude hvata na emocije i onda ih se lako izmanipulira. Zar poruke prosvjeda, uvrede, kao i za preuzimanja Ministarstva branitelja, dovoljno ne govore koja je to razina? Kako s biskupovim blagoslovom i molitvom istodobno idu teške uvrede i klevete i prijetnje? To nema veze sa slobodom govora, to su najniže ljudske strasti koje su došle do izražaja, kao duh koji je pušten iz boce. Čep koji je do kraja otvorio HDZ. I sad kako duha vratiti u bocu?

>> Rakić razgovarala s Juričem i Bujancem. Tepeš: Ponovno uvođenje verbalnog delikta

Komentara 23

DU
Deleted user
08:54 27.01.2016.

Despot, a da malo komentirate kako vaše kolege iz 95% mainstream medija i dalje kao vjerni psi služe bivšoj vladi? Ili je to strukovna solidarnost?

Avatar Vaclav007
Vaclav007
10:37 27.01.2016.

Prije nego krenete prozivati Karamarka za puštanje "duhova iz boca" bilo bi dobro da se sami zapitate čemu služe svi silni tekstovi koje ste Vi objavili o svakom pa i najbizarnijem detalju života u NDH - nedavno smo tako od Vas saznali čak i to da pokojna Višnja Pavelić misli kako "omoti hrvatskih čokolada nisu ispisani hrvatskim jezikom". Više duhova se susreće u Vašim tekstovima nego na grobljima u Transilvaniji.

LU
lunar777
10:30 27.01.2016.

Despot hereš. Nema šta kosovka Rakićka ukidati emisiju zato što je netko rekao istinu. A s druge strane se vrijeđa ova država i nikome ništa, i mi to još plaćamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije