Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kako duha kojeg je pustio HDZ vratiti u bocu

Krajnja desnica traži dio vlasti za sebe, žele arbitrirati o svemu i svačemu...

Komentari 23

DU
Deleted user
08:54 27.01.2016.

Despot, a da malo komentirate kako vaše kolege iz 95% mainstream medija i dalje kao vjerni psi služe bivšoj vladi? Ili je to strukovna solidarnost?

VL
Avatar Vaclav007
Vaclav007
10:37 27.01.2016.

Prije nego krenete prozivati Karamarka za puštanje "duhova iz boca" bilo bi dobro da se sami zapitate čemu služe svi silni tekstovi koje ste Vi objavili o svakom pa i najbizarnijem detalju života u NDH - nedavno smo tako od Vas saznali čak i to da pokojna Višnja Pavelić misli kako "omoti hrvatskih čokolada nisu ispisani hrvatskim jezikom". Više duhova se susreće u Vašim tekstovima nego na grobljima u Transilvaniji.

VL
LU
lunar777
10:30 27.01.2016.

Despot hereš. Nema šta kosovka Rakićka ukidati emisiju zato što je netko rekao istinu. A s druge strane se vrijeđa ova država i nikome ništa, i mi to još plaćamo.

VL
Avatar abakus
abakus
08:58 27.01.2016.

Nakon 4 godine koje je bivša vlast provela u za jednu demokratsku državu upravo neviđenom ideološkom nasrtaju na cijelu zemlju, nemam ama baš ništa protiv da se stvari malo srede i vrate u normalne okvire. Nije mi zapravo jasno što vi lijevoliberalni (u koje i vas uračunavam, Despot) želite? Ako je bivša vlast uspostavila potpun nadzor svoje ideološke struje nad javnim medijima kakav je HRT i pretvorila tu javnu televiziju u televiziju svoje ideološke orijentacije te izbacila iz nje ili marginalizirala sve koji drugačije misle, nova vlast bi po vama trebala ostaviti takvo stanje jer "nije u redu osvećivati se"? Molim? Halo, čovječe! Pa prva i osnovna dužnost nove vlasti treba biti vraćanje tog javnog medija u demokratske okvire, a to znači micanje svih koji su provodili čistke (Radmana na prvom mjestu) i vraćanje izbačenih novinara. To nije osveta, već sređivanje stanja i vraćanje te televizije njezinoj funkciji koja ne bi smjela biti u službi jedne političko-ideološke skupine. Isto vrijedi i za sve slične slučajeve. Što bi trebalo po vama, Despot: Zadržati postojeće stanje neravnoteže i demokratske insuficijencije do koje nas je dovela prošla, totalitaristički orijentirana vlast samo zato da netko ne bi zaključio da je sređivanje tog stanja osveta? I samo zato što lijevoliberalna struja u Hrvatskoj sada vrišti i silom i pritiscima preko medija koji su u velikoj većini u njihovim rukama želi zadržati to postojeće, nedemokratsko stanje? Hvala lijepo, ali po toj logici za vladavine svake lijevoliberalne opcije dodatno bismo potonuli u totalitarizam, a desna bi svaki put iznova to stanje blagoslovila iz straha da je se ne optuži za osvećivanje. Kamo bi nas to odvelo?

VL
BA
bakulušić
18:50 27.01.2016.

Duh iz boce nije pušten ni jučer nj danas. Pustio ga je Tuđmanov HDZ početkom devedesetih. Rezultat toga je da sada "krajnja desnica" traži jedno, "krajnja ljevica" traži drugo, novopečeni demokrati ili "centar" ( Stazići, Pusići, Milanovići...) traži treće... Tako je to u pluralnom društvu! Duha možemo vratiti u bocu tako da vratimo vrijeme, da vratimo druga Tita, Partiju, bratstvo i jedinstvo, napravimo novu hrvatsku Kambodžu, crvene Kmere još uvijek imamo, zabranimo izbore jer nepotrebno dovode do uznemiravanja radnih ljudi i građana, zabranimo Stepinca i Košića, zaustavimo YouTube i Reuters... i bit ćemo debeli, sretni i zadovoljni. Ovo je prilika i Onom koji briše komentare, nakon što mi je masakrirao sve komentare (tri dana) i nakon što mi je dao dvodnevni odmor, da se ponovo dokaže.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.