Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista

Ovo su najtraženiji poslovi za 2015.

kolege u uredu
Foto: Thinkstock
23.11.2014.
u 19:15

Najvrućiji je posao marketinškog menadžera. Na listi slijede softverski programer, medicinska sestra, inženjer u industriji i sistemski i mrežni administrator.

CareerBuilder i Economic Modeling Specialists Intl. (EMSI) objavili su listu najvrućih poslova u SAD-u za 2015. godinu koja je bazirana na ponudi i potražnji, javlja Business Insider.

Da bi sastavili listu koristili su EMSI-jevu bazu podataka o tržištu rada, a prilikom njezina kreiranja gledali su prosječan broj ljudi zaposlenih mjesečno u više od 700 zanimanja od siječnja 1013. do kolovoza 2014. i to usporedili s brojem oglasa za posao za svako zanimanje na portalima za zapošljavanje u istom periodu. Također su gledali i rast posla u posljednje četiri godine i prosječnu plaću za svaki od poslova.

Na prvom mjestu na listi našao se marketinški menadžer.  Na listi slijede softverski programer, medicinska sestra, inženjer u industriji i sistemski i mrežni administrator. Među prvih deset najtraženijih još su i 'web developer', zdravstveni menadžer, fizioterapeut, dječji govorni terapeut i prodajni menadžer.

>> Švedska traži limare, geometre, liječnike... engleski jezik dovoljan

Komentara 2

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:03 25.11.2014.

Preporučio bih svim mladima da pročitaju i analiziraju ovaj popis. i da se ostave novinarstva, politologije, ekonomije, teologije, povijesti i sličnih studija.

DU
Deleted user
02:03 26.11.2014.

Treba razvijat paralelno vise struka, IT i Ekonomija je dobra kombinacija.... proslo je doba fahidijota....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije