Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motivirajuća poruka

Učitelj napisao priču da ohrabri najmlađe oko koronavirusa: 'Ostanite hrabri i pozitivni'

Joshua Massey
18.03.2020.
u 13:30

U cijeloj situaciji s koronavirusom, najviše su zbunjena djeca. Ova priča jednog učitelja olakšat će im.

Ovo razdoblje je zbunjujuće, izazovno, u nekim trenucima i strašno, čak i onima koji imaju iskustva i znanja o cijeloj situaciji. Nezamislivo je kako se osjećaju djeca diljem svijeta koja slušaju roditelje, vijesti i učitelje i pokušavaju razumjeti što se događa.

"Maleni Paul" (originalno Small Paul), priča koju možete pročitati ovdje, uči djecu kako da ostanu hrabri i pozitivni u ovoj strašnoj i kompliciranoj situaciji o kojoj ''visoki ljudi'' cijelo vrijeme pričaju.

Foto: Joshua Massey

Priču je napisao učitelj drugog razreda u Engleskoj Joshua Massey nakon što se suočio s nekoliko situacija kada su djeca bila preplašena i uplakana. Za LADBible.com rekao je: "Moja djeca počela su postavljati teška pitanja, a svatko čuje nešto drugo od roditelja. Jedan dječak sa suzama u očima rekao je kako mu je otkazana proslava rođendana. Bilo je zaista tužno. Generalno, nitko ne voli promjene, ali djeci to posebno teško pada. Mogu zamisliti kako im je sve zbunjujuće jer čak ni odrasli ne znaju što će točno biti."

Kako s djecom razgovarati o koronavirusu, pogledajte u videu:

Foto: Joshua Massey

"Kako sam pisao priču, shvatio sam da se i sam mogu više poistovjetiti s Malenim Paulom nego s 'visokim ljudima' i vjerujem da nisam jedina odrasla osoba koja se tako osjeća."

Ovaj 29-godišnjak nada se kako će ova pričica pomoći djeci, ali i odraslima diljem svijeta. "Ako samo jedno dijete ili odrasla osoba osjeti olakšanje nakon ove priče, onda je Maleni Paul napravio dobar posao, a ako se njegov utjecaj još proširi, bit ću jako ponosan. Već je preveden na španjolski jezik, a kontaktirali su me i oko prijevoda na kineski."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije