Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregled nastupa 5. dana

Sjajni hrvatski jedriličari na vodećim mjestima

Šime Fantela i Igor Marenić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
11.08.2016.
u 08:57

Tonči Stipanović prvi je među 'laserašima', a Šime Fantela i Igor Marenić su prvim i drugim mjestom otvorili natjecanje u klasi 470

Petog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru briljirali su hrvatski jedriličari koji se u dvije klase nalaze na vodećim pozicijama, Tonči Stipanović prvi je među 'laserašima', a Šime Fantela i Igor Marenić su prvim i drugim mjestom otvorili natjecanje u klasi 470.

Fantela i Marenić su odlično startali u natjecanju dvojaca te pobjedom u prvom i drugim mjestom u drugom jedrenju uvjerljivo zasjeli na vrh ukupnog redoslijeda u klasi 470 sa šest bodova prednosti pred Australcima Belcherom i Ryanom.

U izjednačenoj konkurenciji među laserašima Tonči Stipanović je u srijedu osvajanjem šestog mjesta u petom plovu te sedmog u šestom, ponovno izbio na vrh redoslijeda. Stipanović ima devet bodova prednosti pred Britancem Nickom Thompsonom, a 11 u odnosu na Nizozemca Rutgera van Schaardenburga.

Nakon šest jedrenja za Radial Tina Mihelić je deveta, a Ivan Kljaković Gašpić deveti je u Finnu nakon četiri jedrenja. U četvrtak "laseraši" imaju dan odmora, svi ostali jedre. Na more će ponovno i daskaši, a među njima i Luka Mratović koji je nakon šest jedrenja na 18. mjestu u konkurenciji 36 natjecatelja.

Ostale nastupe hrvatskih sportaša u srijedu i u noći na četvrtak nećemo pamtiti po dobrom. U najlošijoj predstavi na posljednja dva olimpijska turnira hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske s uvjerljivih 4-9 (0-2, 1-2, 2-1, 1-4) u dvoboju 3. kola skupine B.

Španjolska reprezentacija iskoristila je sve slabosti koje su Hrvati pokazali u ovom dvoboju, a ako izuzmemo dvoboje protiv Srbije, Hrvatska već dugo nije iskazala takvu napadačku nemoć, što ju je odvelo u prvi poraz na Olimpijskim igrama od Pekinga 2008. Španjolac Echenique je s četiri pogotka uvjerljivo bio najbolji igrač utakmice, a za Hrvatsku su po jedan pogodak postigli Sukno, Bušlje, Joković i bivši španjolski reprezentativac Xavi Garcia. Hrvatska je s četiri boda treća u skupini, a u sljedećem dvoboju, 12. kolovoza, izabranike Ivice Tucka čeka neporažena Italija.

Judašica Barbara Matić poražena je u 1. kolu kategorije do 70 kg od Portorikanke Marie Perez. Presudio je wazari sredinom borbe.

Boksač Hrvoje Sep nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29).

Tenisač Marin Čilić, koji je trebao odigrati meč osmine finala protiv Francuza Gaela Monfilsa, nije izašao na teren, jer je cijeli teniski program odgođen zbog kiše. Čilić i Monfils bi trebali u četvrtak igrati treći meč na terenu 1, gdje će program započeti u 16 sati po hrvatskom vremenu. 

Komentara 1

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
12:06 11.08.2016.

Naši hrvatski sportaši na olimpijadi su sjajni i domoljubni ali mene strašno smeta da malecka susjedna europska zemlja Slovenija ima več dvije medalje a mi super uspješni balkanci tek jednu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije