Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO OD BRAZILCA

Sep pokraden: Dosta mi je, idem u profesionalce

Hrvoje Sep
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.08.2016.
u 08:15

– Borges je imao uz sebe par tisuća navijača i svaki njegov udarac je bio s tribina huk, a kad bih ja udario, bio je muk. A, nažalost, i to na suce ostavlja dojam, barem u njihovoj podsvijesti

U gradu poznatom po uličnom kriminalu i brigadama džeparoša, Hrvoju Sepu "ukrali" su njegov olimpijski san. Učinili su to bodovni suci iz Kine, Kube i Irske u njegovoj poluteškaškoj borbi 2. kola olimpijskog turnira u Riju protiv domaćeg borca Michela Borgesa (1:2).

– Mislim da sam napravio dovoljno za pobjedu. Više sam puta čisto pogodio i bio agresivniji u većem dijelu meča, posebice u drugoj i trećoj rundi. Doduše, moram priznati suparniku da je odradio pametan meč i kad bi ostao bez snage, onda bi držao, gurao. Kada mu je bilo najteže, izvlačio se s nedopuštenim potezima.

Pijetraj: Dijelom je i sam kriv

Nakon što je završila borba, redatelj prijenosa požurio se da na velikom ekranu u dvorani prikaže samo Borgesove udarce, valjda da tako pomogne sunarodnjaku.

– Borges je imao uz sebe par tisuća navijača i svaki njegov udarac je bio s tribina huk, a kad bih ja udario, bio je muk. A, nažalost, i to na suce ostavlja dojam, barem u njihovoj podsvijesti. To je jedina stvar koja je u ovakvom meču mogla presuditi. Nažalost, mi boksači navikli smo na primanje udaraca, pa tako i niskih, no što god da ti se dogodi, moraš dalje.

I Sep i njegov trener Leonard Pijetraj uvjereni su da bi ovu borbu s istim protivnikom dobio u bilo kojoj drugoj državi, osim u Brazilu. No, izbornik nije u tome tražio olakšicu za svog pulena.

– Bez obzira na to što bi to u nekom drugom ringu bilo dovoljno za pobjedu, Sep je morao taktički bolje odraditi ovaj meč, a nije ga odradio kako smo se dogovorili. Kad izgubiš prvu rundu, a nju mu najviše zamjeram, onda u drugoj i trećoj protiv domaćina moraš biti jako uvjerljiv da bi ti dali pobjedu. Može on reći da je bio bolji, no na ovom ringu nije. Tako vam je to u amaterskom boksu.

Zar je amaterski boks ponekad nepošteniji od profesionalnog?

– Nije ponekad, nego uvijek. To ja mogu reći jer sam radio u obje vrste boksa. U amaterskom boksu stalno postoje neki lobiji, nekakav domaći teren, sve što se ne bi smjelo događati. No, to su amateri, ljudi koji doma rade svoj redovni posao i onda ih pozovu na velika natjecanja i oni dođu suditi, a da mnogi među njima niti ne gledaju dovoljno boks.

A došao sam po medalju

Zbog svega toga, 29-godišnji Sep posve je spreman da prijeđe u profiće.

– Svakako ću postati profesionalac. Imam dosta ponuda iz profesionalnog boksa, no zasad vam ne mogu reći hoće li to biti onaj AIBA-in vezan uz olimpijski boks ili ne.

Uporni Vrbanjac ni ne pokušava tražiti utjehu u tome što je, za razliku od mnogih, ipak nastupio na Olimpijskim igrama i pri tome izborio i jednu pobjedu.

– Za mene je samo uspjeh bitan, a sve ostalo olimpijsko je nebitno. Ja sam u Rio došao osvojiti medalju jer sam uvjeren da to sa svojim boksom mogu. Žao mi je što nisam uspio i zato je za mene ovo razočaranje.

Sepov reprezentativni kolega, superteškaš Filip Hrgović, u olimpijskom ringu debitirat će u subotu. 

Komentara 11

DU
Deleted user
10:16 12.08.2016.

Gledao sam meč, mislim da je dobrano pokraden posebno u 1. rundi.

PR
promag
09:18 12.08.2016.

I ja sam gledao i Sep je dominirao i slažem se sa mišljenjima da je pokraden.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
12:32 12.08.2016.

Gledao sam mec ali nazalost Sep je tek u 3.rundi nesto pokazao,brazilac je bio bolji i dominantniji pa ni sudci pa ni publika nisu mu nista pomogli a ni Sepu odmogli.. Sep se samo glavom zabijao u protivnika i pokusavao smanjit distancu al ovaj je to kaznjavao,jbg znam da je nas al treba bit objektivan.. Zato ce Hrgovic napravit dar mar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije