Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKO ZLATO

Martin Sinković: Zaplakao sam nakon utrke, toliko je odricanja potrebno za ovo...

Sinkovići
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
11.08.2016.
u 19:14

- Želimo nastaviti veslati, branit ćemo zlato sigurno u Tokiju, a možda ćemo trajati i duže - kazao je Martin.

- Sad nam nitko ne može reči da nemamo olimpijsko zlato, jedva smo dočekali ove četiri godine nakon srebra u Londonu - kazao je Valent Sinković nakon što je s bratom Martinom osvojio olimpijsko zlato u dvojcu na pariće.

Braća Sinković su se u veslačkom centru Lagoa jedva probijali od brojnih čestitara, od protivnika, sudaca i gledatelja, a upravo je nevjerojatna njihova popularnost u svijetu veslanja. Odmah po pobjedi hrvatskim novinarima je prišao talijanski kolega Stefano Verglliessi i odmah se pohvalio da je podrijetlom s Krka i da je njegovo prezime nekad, prije četiri generacije, bilo Sinkovich. 

Valent i Martin su svojom jednostavnošću oduševili i hrvatske novinare. 

- Ma ne očekujemo da će se išta promijeniti u našim životima, osim u sportskom dijelu. Sada napokon imamo zlato, ono srebro u Londonu nije nam bilo dovoljno, a sada ću sigurno biti mirniji jer sam ostvario ono što sam želio. Želimo nastaviti veslati, branit ćemo zlato sigurno u Tokiju, a možda ćemo trajati i duže - kazao je Martin. 

- Slavit ćemo večeras sigurno, a pravom slavlje nas čeka u Zagrebu s obitelji i prijateljima. Sada to izgleda lako, bili smo favoriti i nismo izgubili 30 utrka zaredom, ali toliko je odricanja potrebno za sve ovo. Mnogi niti ne znaju da je u zadnjem dijelu priprema Valentu pukao mišić na nozi, a meni međurebreni mišić što je jako bolno. Sjetio sam se svih ozljeda i teškoća i zato sam i zaplakao nakon utrke. Valentu obično treba petnaestak minuta da dođe do daha nakon utrke, a sada je izašao iz čamca odmah. Znači, imamo još dosta rezerve, ovo nije naš maksimum - nastavio je Martin. 

Sinkovići su priznali da jedva čekaju otići bodriti druge sportaše, posebno košarkaše i Čilića, a zasigurno i boksača Filipa Hrgovića, s kojim su dobri prijatelji.

Sad s ovim zlatom mogu u mirovinu, kazao je trener braće Sinković Nikola Bralić nakon osvojene zlatne olimpijske medalje u dvojcu na pariće u Riju.

- I očekivao sam ovakvu utrku jer je ovo olimpijski finale. Neki su tempirali formu upravo za današnju utrku i nadali se da ćemo mi kiksati i popustiti. Neću lagati, kad su nas Litvanci prošli u zadnjoj četvrtini staze malo sam se zabrinuo, ali sam odmah vidio kako raste Valentov i Martinov tempo. Prešli su Litvance u samo 10 zaveslaja, a to trenutno na svijetu mogu samo oni - kazao je tvorac hrvatskog veslačkog čuda, koji je u OI u Sydneyu s osmercem uzeo broncu, u Londonu s četvercem srebrom, a sada je na jezeru Lagoa di Tijuca stiglo i zlato. 

- Mislim da Valent i Martin mogu trajati još dva olimpijska ciklusa, još su mladi i braća su, što je vrlo pogodno. Oni su psihološki izuzetno stabilne osobe i nisam se bojao da se neće pripremiti za utrku. Nama je falilo u završnim pripremama na Peruči taj završni sparing s jakim čamcima, ali nitko nije htio doći. Ostali su imali očito puno bolje uvjete za pripremu, vidjeli ste kako su nam došli blizu - kazao je ovogodišnji dobitnik nagrade Međunarodnog veslačkog saveza za najboljeg trenera. 

- Uskoro ću napuniti 65 godina, htio bih nastaviti, ali to će ovisiti o Zagrebačkom sportskom savezu - zaključio je Bralić.

Komentara 7

DU
Deleted user
19:42 11.08.2016.

I ja sam! Ali ja uvijek plačem od ganuća kad trobojnica zapleše na taktove himne! Bravo braćo Sinković!

IV
ivana042
21:06 11.08.2016.

Lektore, "reči"?!

DU
Deleted user
00:24 12.08.2016.

Bravo, bravo, bravo! Čestitke mami i tati koji su odgojili tako predivne sinove. Velike čestitke dečkima, vi ste ponos Hrvatske. Veslanje je zaista tradicionalni, poseban, na neki način otmjen sport i to ovu medalju čini još sjajnijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije