Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OSMINI FINALA

Čilić se oprašta od Olimpijskih igara, izbacio ga Monfils

Čilić
Foto: Reuters
1/6
Autori: Marko Pavić, Hina
11.08.2016.
u 22:12

Bolji od našega najboljeg tenisača bio je Francuz Gael Monfils sa 6:7, 6:3 i 6:4.

Marin Čilić u osmini finala oprostio se od Olimpijskih igara. Bolji od našega najboljeg tenisača bio je Francuz Gael Monfils sa 6:7, 6:3 i 6:4.

Bio je to iscrpljujući i izjednačen meč 14. i 11. tenisača svijeta u kojem je pobjeda nakon skoro dva i pol sata igre pripala bolje rangiranom Monfilsu.

Francuski tenisač je manje griješio i premda je izgubio prvi set uspio se vratiti u meč i izboriti plasman u četvrtfinale gdje ga čeka Japanac Kei Nishikori. Japanski tenisač se među osam najboljih probio pobjedom protiv Slovaka Andreja Martina 6:2, 6:2.

Čilić je dobro ušao u meč. Poveo je 1:0 i odmah imao priliku za break i vodstvo 2:0, ali nije ju iskoristio. Kod prednosti 5:4 imao je 30:0 na Monfilsovom servisu, no Francuz se uspio vratiti i izjednačiti nakon čega je set otišao u tie-break. Na startu trinaeste igre od prvih šest servisa čak pet su bili mini breakovi, srećom Čilić je bio uspješniji i poveo je 4:2. Ubrzo je stigao i do vodstva 6:3 i tri set lopte, pri čemu je jednu imao na svoj servis. No, sve tri je ispustio i Francuz je izjednačio na 6:6. Ipak, Čilić je dobio iduća dva poena za 8:6 i dobiveni prvi set.

U drugom setu Čilić je kod rezultata 1:1 bio blizu breaka. Imao je 30:0, no Monfils je odlično odservirao i poveo 2:1. Prvu priliku za oduzimanje suparničkog servisa Monfils je dočekao u šestoj igri i odmah je iskoristio, a nakon što je osvojio i idući gem poveo je 5:2. Prvi hrvatski reket je u devetoj igri mogao vratiti izgubljeni servis. Imao je break loptu, ali nije uspio. Francuz je spasio servis i rezultatom 6:3 za 38 minuta dobio drugi set.

U trećem, odlučujućem setu oba tenisača su držala servis do 4:4 kada je Monfils odigrao sjajan gem i načinio break za vodstvo 5:4. Marin se pokušao vratiti, ali nije išlo.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Monfilsova pobjeda. Prvu je ostvario 2009. na Mastersu u Parizu, također 2:1 u setovima. 

Komentara 18

DU
Deleted user
22:39 11.08.2016.

Komentar nije potreban. Tako je skoro uvijek kada treba pokzati muda.

RI
rikavac
22:48 11.08.2016.

To je Marin Cilic gdje pisem non stop da poslije US Opena kojeg je slucajno osvojio nikog u Top 20 jos pobijedio,tako da ovo nije neka vijest.

BL
bluewitch
23:17 11.08.2016.

Čila je jedan jako drag i vrijedan dečko....no jednostavno je premekan sportaš....dečku fali srce i duša ratnika....on je jednostavno pjesnička duša i takvog ga treba prihvatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije