Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sara Kolak vratila se u svoj Ludbreg

'Naše "živo srebro" pretvorilo se u olimpijsko zlato'

Doček Sare Kolak u Ludbregu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/16
23.08.2016.
u 13:56

Vidjelo se da duhom i motorikom odskače od drugih. Bila je vrlo živahna, kaže njezin nastavnik tjelesnog u osnovnoj školi

Nastavi li ovako, a Sara je poručila da hoće, središte Ludbrega bit će u roku nekoliko godina popločeno metalnim pločicama umjesto kamenom. U razmaku od nešto više od mjesec dana postavljene su dvije sa Sarinom rekordima, prvim iz Europskog prvenstva u Amsterdamu i drugim iz Rija. Sara Kolak (21) nova je legenda u Ludbregu, "gradu čuda i legendi", u kojem joj je u priređen veličanstven doček. 

- Vjerujemo da ćemo svi pamtiti gdje smo bili te noći s 22. na 23. kolovoza 2016. - kažu u Ludbregu, Sarinom gradu.

Svi se trude pronaći što jače epitete. S posebnim emocijama Sarin je nastup u Riju pratio Zelin Vugrinec, njezin nastavnik tjelesnog u OŠ Ludbreg. U razgovoru za Večernji list otkrio je kako je počela Sarina karijera u atletici. Poznato je, naime, da je prvo krenula stopama mame Aleksandre, rukometne golmanice, a u atletiku je ušla sa skokom u dalj i bacanjem loptice. 

- U šestom razredu natjecala se u skoku u dalj, a kako je bila i golmanica, pozvao sam je neka baca i lopticu. U Zagrebu na Nestle ligi, kako se tada zvala školska pojedinačna liga, osvojila je drugo mjesto u skoku u dalj i prvo u bacanju loptice. Bacila ju je dalje od svih cura i dečki! Tu je sve počelo - kaže Z. Vugrinec, koji je Saru u automobilu vozio na to natjecanje u Zagreb, gdje je za nagradu osvojila bicikl koji su u prtljažniku vozili natrag u Ludbreg. Kad je prerasla lopticu, bacala je kuglu. I tu je bila prva. 

- Istovremeno je trenirala i rukomet. Bila je motor ekipe, uvijek za akciju. Odlučila se ipak, dijelom i na moju preporuku, za atletiku jer je to pojedinačni sport u kojem ne ovisiš o drugima, nego samo o sebi. Vidjelo se da duhom i motorikom odskače od drugih. Bila je vrlo živahna. I eto, to "živo srebro", kako sam je zvao jer je stalno bila u pokretu, pretvorilo se u olimpijsko zlato - kaže Vugrinec.

Tomica Letina, koji je također predavao tjelesni, sjeća se da je Sara jednom na tjelesnom bacila lopticu preko cijelog igrališta u privatno dvorište pokraj škole. 

- Tražili smo tu lopticu od bakelita, tešku 200 grama, cijeli jedan sat. Odmah se vidjelo da će od nje biti nešto veliko - dodaje Letina, koji je Saru trenirao - košarku. Da, i to je jedan od sportova u kojem se okušala. Ludbreg se jučer utišao nakon noći velikog slavlja. Sara je rekla da će se dobro naspavati i onda krenuti s treninzima. Pred njom su još tri velika natjecanja, a onda i zasluženi odmor. 

- Ovo nije zadnji put, potrudit ću se da ovakvih fešta bude što više - poručila je Ludbrežanima.

Gradski trg dovoljno je velik za nove pločice s njezinom imenom. 

>> Veličanstven doček Sari Kolak u rodnom Ludbregu: 'Srčani sam skoro dobila! Ovo je izvan svake pameti'

>> VIDEO Sara Kolak se vratila u Hrvatsku: Treba mi 8 sati sna i tek ću tada shvatiti što se dogodilo. Što ću sutra? Sutra moram odraditi trenin

Komentara 1

ME
melinda
14:54 23.08.2016.

Bravo Saro ti si ponos Lijepe nase, i dokaz da nemoras biti ni bogat ni zivjeti u velikome gradu da bi bio olimpijski sampion.....Sve pohvale i cestitke, i nadam se da ces biti adekvatno nagradena ,jer si zasluzila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije