Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Rio 2016 Rio 2016

'Naše "živo srebro" pretvorilo se u olimpijsko zlato'

Vidjelo se da duhom i motorikom odskače od drugih. Bila je vrlo živahna, kaže njezin nastavnik tjelesnog u osnovnoj školi
23. kolovoza 2016. u 13:56 1 komentara 1839 prikaza
Doček Sare Kolak u Ludbregu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/16

Nastavi li ovako, a Sara je poručila da hoće, središte Ludbrega bit će u roku nekoliko godina popločeno metalnim pločicama umjesto kamenom. U razmaku od nešto više od mjesec dana postavljene su dvije sa Sarinom rekordima, prvim iz Europskog prvenstva u Amsterdamu i drugim iz Rija. Sara Kolak (21) nova je legenda u Ludbregu, "gradu čuda i legendi", u kojem joj je u priređen veličanstven doček. 

- Vjerujemo da ćemo svi pamtiti gdje smo bili te noći s 22. na 23. kolovoza 2016. - kažu u Ludbregu, Sarinom gradu.

Svi se trude pronaći što jače epitete. S posebnim emocijama Sarin je nastup u Riju pratio Zelin Vugrinec, njezin nastavnik tjelesnog u OŠ Ludbreg. U razgovoru za Večernji list otkrio je kako je počela Sarina karijera u atletici. Poznato je, naime, da je prvo krenula stopama mame Aleksandre, rukometne golmanice, a u atletiku je ušla sa skokom u dalj i bacanjem loptice. 

Sara Kolak zlatno koplje Šef IAAF-a Coe: Sara Kolak najveća je atletska senzacija Usain Bolt Dobar u svemu Usain Bolt prebacio se na bacanje koplja, uskoro bi mogao zaprijetiti Sari Kolak Sara Kolak Zlatna olimpijka VIDEO Sara Kolak se vratila u Hrvatsku: Treba mi 8 sati sna i tek ću tada shvatiti što se dogodilo. Što ću sutra? Sutra moram odraditi trening

- U šestom razredu natjecala se u skoku u dalj, a kako je bila i golmanica, pozvao sam je neka baca i lopticu. U Zagrebu na Nestle ligi, kako se tada zvala školska pojedinačna liga, osvojila je drugo mjesto u skoku u dalj i prvo u bacanju loptice. Bacila ju je dalje od svih cura i dečki! Tu je sve počelo - kaže Z. Vugrinec, koji je Saru u automobilu vozio na to natjecanje u Zagreb, gdje je za nagradu osvojila bicikl koji su u prtljažniku vozili natrag u Ludbreg. Kad je prerasla lopticu, bacala je kuglu. I tu je bila prva. 

- Istovremeno je trenirala i rukomet. Bila je motor ekipe, uvijek za akciju. Odlučila se ipak, dijelom i na moju preporuku, za atletiku jer je to pojedinačni sport u kojem ne ovisiš o drugima, nego samo o sebi. Vidjelo se da duhom i motorikom odskače od drugih. Bila je vrlo živahna. I eto, to "živo srebro", kako sam je zvao jer je stalno bila u pokretu, pretvorilo se u olimpijsko zlato - kaže Vugrinec.

Tomica Letina, koji je također predavao tjelesni, sjeća se da je Sara jednom na tjelesnom bacila lopticu preko cijelog igrališta u privatno dvorište pokraj škole. 

- Tražili smo tu lopticu od bakelita, tešku 200 grama, cijeli jedan sat. Odmah se vidjelo da će od nje biti nešto veliko - dodaje Letina, koji je Saru trenirao - košarku. Da, i to je jedan od sportova u kojem se okušala. Ludbreg se jučer utišao nakon noći velikog slavlja. Sara je rekla da će se dobro naspavati i onda krenuti s treninzima. Pred njom su još tri velika natjecanja, a onda i zasluženi odmor. 

- Ovo nije zadnji put, potrudit ću se da ovakvih fešta bude što više - poručila je Ludbrežanima.

Gradski trg dovoljno je velik za nove pločice s njezinom imenom. 

>> Veličanstven doček Sari Kolak u rodnom Ludbregu: 'Srčani sam skoro dobila! Ovo je izvan svake pameti'

>> VIDEO Sara Kolak se vratila u Hrvatsku: Treba mi 8 sati sna i tek ću tada shvatiti što se dogodilo. Što ću sutra? Sutra moram odraditi trenin

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • melinda:

    Bravo Saro ti si ponos Lijepe nase, i dokaz da nemoras biti ni bogat ni zivjeti u velikome gradu da bi bio olimpijski sampion.....Sve pohvale i cestitke, i nadam se da ces biti adekvatno nagradena ,jer si zasluzila....