Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interovi Nigerijci

Preko Zaprešića želimo do elite Lige prvaka

Interovi Nigerijci
01.03.2015.
u 15:50

– Ma meni se vrijeme i sviđa, drugačije je. Lako ćemo se naviknuti, samo će nam trebati nešto vremena za adaptaciju – kaže Taiye

Nogometaši Taiye Ajiye (19) i Kingsley Ifeanyi Ogbobe (18) dokazuju koliko su ljudi spremni proći slijedeći svoje snove, a za ovu dvojicu Nigerijaca, nova pojačanja Intera, prvi korak na tom putu bio je dug točno 5328 kilometara.

Tolika je, naime, udaljenost između rodnog im Sapelea i Zaprešića. Sapele, poznata luka na delti Nigera, ima 171.888 stanovnika, s čime se Zaprešić i njegovih 25.223 stanovnika zbilja ne mogu mjeriti. No prvo što su dečki primijetili bile su razlike u vremenskim uvjetima. Kako i ne bi kad su stigli iz mjesta gdje se temperature u veljači vrte oko 30 stupnjeva. Klupske su jakne svakako bile najbolje pogođen poklon dobrodošlice ovim Nigerijcima.

– Ma meni se vrijeme i sviđa, drugačije je. Lako ćemo se naviknuti, samo će nam trebati nešto vremena za adaptaciju – kaže Taiye.

Takvih problema neće biti s hranom za koju kažu da im jako dobro prija, a dobar su dojam ostavili i ljudi.

‘Žao mi je Eduarda’

Što se tiče nogometa, Hrvatska im nije nepoznanica – znaju dečki za Modrića i Mandžukića.

– To su igrači koji imaju ideju što će s loptom i prije no što je prime u noge, volio bih jednoga dana igrati na takvoj razini – rekao nam je Ifeanyi.

– Kako mi je od europskih klubova najdraži Arsenal, poznajem i Eduarda da Silvu. Imao je zbilja veliku nesreću što mu se u karijeri dogodila ona strašna ozljeda – govori nam Taiye.

– Meni je ipak draži Chelsea. Jako mi se sviđa Mourinhov način rada, njegovi su igrači izrazito disciplinirani – dodaje Ifeanyi.

Taiye i Ifeanyi žele se dokazati kao profesionalni nogometaši u Europi, a Inter smatraju prvom stepenicom na tom putu.

– Sve ćemo podrediti svom snu da postanemo profesionalni igrači, ovamo smo došli marljivo trenirati – govore uglas.

Ifeanyi je polušpica, tehnički potkovan i razigravač koji voli loptu u nogama.

Taiye je pak izrazito snažan igrač kojega krasi borbenost i brza reakcija u šesnaestercu.

– Nastup u Interu vidim kao veliku priliku u svojoj karijeri. Želim naučiti sve što mogu, a u budućnosti se vidim u velikom klubu gdje ću igrati Ligu prvaka – samouvjeren je Taiye.

Prvijenac u debiju

Djelić svojeg talenta ovi su simpatični Nigerijci pokazali u provjeri žutih pred nastavak prvenstva. U pobjedi Intera protiv Bregane (6:0), Ifeanyi je postigao dva, a Taiye jedan pogodak.

– Suigrači su ostavili vrlo dobar dojam na mene, jako su staloženi, vidi se da su znalci s loptom. Posebno mi se sviđa što su nas primili raširenih ruku i s puno razumijevanja. Mislim da je vrlo važan dio nogometa momčadski duh – rekao je Ifeanyi.

Komentara 1

TO
Tonny96
17:56 01.03.2015.

Znaci htijeli bi u Dinamo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije