Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABRA ODLUKA

Kramarić će u Chelseaju zarađivati upola manje nego što bi u Leicesteru

Andrej Kramarić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
31.12.2014.
u 14:45

Novac očito nije Miškovićev problem. Nije novac problem ni Romanu Abramoviču, ali je Chelsea ipak ponudio manje od Leicester Cityja.

Čudni su putevi nogometni! Vijest koju je prvi objavio Daily Mail ima realno uporište: Chelsea je blizu dogovora s Rijekom o kupnji Andreja Kramarića, koji odlazi na posudbu u Leicester City! U dogovoru s Kramarićima vodeći klub zaista razmatra mogućnost posudbe u posljednjeplasirani klub Premierlige. Zanimljiva kombinacija s obzirom na to da je Leicester City ponudio više od Chelseaja! Točno 10,750.000 eura u prvoj ponudi!

Težak raspored Leicestera

Mogućnost posudbe ima logike ako Kramarići procjene da je igranje u Leicester Cityju bolja priprema za povratak u Chelsea nego igranje u Vitesseu, koji se stalno spominje kao klub u koji će Kramarić otići na posudbu do ljeta. Trebaju Kramarići dobro promisliti s obzirom na poziciju Leicester Cityja na ljestvici i način igre momčadi koja se bori za ostanak. Povrh toga Leicester City ima izrazito nepovoljan raspored, počevši od 31. siječnja i utakmice protiv Manchester Uniteda. Redom slijede utakmice protiv Crystal Palacea (7. veljače), Arsenala (10. veljače), Evertona (22. veljače), Chelseaja (28. veljače) i Manchester Cityja (4. ožujka). Serija teških utakmica počinje baš negdje kada bi Andrej trebao dobiti radnu dozvolu i odmah početi igrati iako nije u natjecateljskom ritmu s obzirom na zimsku stanku. U dresu Leicester Cityja svaki Kramarićev nastup engleski mediji promatrali bi u kontekstu Chelseaja, krajem veljače zaživjele bi izravne usporedbe s Diegom Costom ili Didierom Drogbom. Prije nego što Andrej ode na posudbu u Leicester City, Kramarići će pozorno slušati kada Boško Balaban bude govorio o tome što engleski mediji mogu napraviti od jedne obećavajuće karijere. Balabanovi savjeti bili su presudni kada je obitelj Kramarić odlučila otići u Chelsea, njegova su negativna iskustva iz Aston Ville sada dragocjena.

Boško Balaban otišao je 2001. godine iz Dinama u Aston Villu za otprilike isti odštetni iznos koji Chelsea namjerava platiti za Kramarića. Nije se Balaban dobro snašao na Villa Parku.. Kada su moćni engleski mediji doznali da je Dinamu pripao manji dio odštete nego Zdravku Mamiću i menadžeru Johnu Gregoryju, Balaban je ostao na brisanom prostoru ispod masnih naslovnica... U dvije sezone odigrao je samo osam utakmica i otišao iz Ville.

Andrej Kramarić prvo mora potpisati ugovor s Chelseajem kada Rijeka prihvati ponudu. Prema informacijama sa Stamford Bridgea, ugovor na četiri i pol godine Kramarić bi trebao potpisati 5. siječnja, a početna plaća iznosi oko 1,2 milijuna eura godišnje brutto. A to je upola manje nego bi imao da je prihvatio ponudu Leicestera. No, u Chelseaju je samo nebo granica kada Andrej zaigra za prvu momčad.

Rijeci manje novca

Što se tiče ponude koju je Chelsea poslao Rijeci, kada bi se ispunile sve klauzule u ugovoru, Rijeka dobiva tri milijuna eura odmah 3,5 milijuna eura odmah, te može dobiti još tri kroz bonuse, ali to je uvijek upitno, ovisi o tome kako će se Kramarić snaći na ljeto u momčad Josea Mourinha. Leicester City ništa nije uvjetovao, onih 10,7 milijuna eura u cijelosti bi sjelo na račun Rijeke bez obzira na to kako i koliko Kramarić igrao.

Čeka se odgovor Damira Miškovića, koji se baš nije proslavio izjavom da 'milijun gore-dolje nema veze'. Sudeći prema relativno nezainteresiranom stavu prema rekordnom transferu kojemu uvjete određuju svi osim Rijeke, novac očito nije Miškovićev problem. Nije novac problem ni Romanu Abramoviču, ali je Chelsea ipak ponudio manje od Leicester Cityja.

>> Rapaić: Sušić podsjeća na Zidanea; Vučević: Ne damo ga ispod pet milijuna eura

Komentara 15

Avatar jebb
jebb
16:04 31.12.2014.

Ne sumnjam uopce da tata Kramaric zeli najbolje za svog sina, ali... Jedna stvar je zeljeti i htjeti, a druga stvar je znati. Treba znati pregovarati na toj razini, cini mi se da tata Kramaric to nije bas najbolje obavio. Te novce koje mu Chelsea daje, to mu je mogao i Mamic dati. I igrao bi ligu sampiona ili UEFA ligu slijedece godine. I ostanak u Rijeci bi mu bio bolja opcija. Kako ono kazu, "bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu".

DH
dalibor.hren
14:58 31.12.2014.

Ako je Liecester nodio tri milijuna više od Chelsiae, nije mi jasno zbog čega ići u Chelsea i posudba u Liecester!?

Avatar Abcda
Abcda
22:37 31.12.2014.

Veliki klubovi , oni najveci , nedokazanog igraca uvijek placaju mnogo manje nego drugi , jer smatraju da je cast i korist za igraca ako moze reci da ga je kupio Chelsea ili Real, a ne tamo neki Vitesse ili Leicaster.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije