Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Make up

Kako se pravilno nanosi maskara? Savjetuje vizažistica Sanja Agić

maskara
Foto: Shutterstock
22.06.2014.
u 10:44

Dobru je maskaru važno znati dobro nanijeti kako bi postigla najbolji efekt odnosno produljila trepavice, povećala im volumen i “otvorila” oči...

Kako se pravilno nanosi maskara? Htjela bih dobiti dojam dužih i bujnijih trepavica, a stavim li previše maskare djeluju umjetno. (Božica, Zagreb)

Dobru je maskaru važno znati dobro nanijeti kako bi postigla najbolji efekt odnosno produljila trepavice, povećala im volumen i “otvorila” oči. Smatra se da su za što preciznije nanošenje maskare bolje uske četke, kojima se sloj maskare nanosi duljim pokretima. Baš kao i za ostale oblike make-upa, i za maskaru je važno nanijeti dobru podlogu. Stavljajte je tek kada ste završili s korektorom ili puderom koji nanosite na područje oko očiju. Nanošenje maskare započnite iznutra prema van.

Kako vam se trepavice ne bi zalijepile jedna za drugu, koristite lagane cik-cak pokrete, koji će to barem djelomice spriječiti. Želite li jače istaknuti trepavice, kod unutarnjih kuteva očiju možete nanijeti manji, a kod vanjskih veći sloj maskare. Koristite li obje maskare, od korijena pa do dvije trećine duljine trepavica stavite onu za volumen, a “finish” izvedite maskarom za produljenje.

>>Uz pomoć šminke do 'manjeg' nosa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije