Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodimo vas na Spliski festival

Mladen Grdović i Đani Maršan na Splitskom festivalu u Zagrebu

Mladen Grdović
Foto: Dino Statin/PIXSELL
1/5
29.02.2016.
u 15:36

Zadarske legende potvrdile gostovanje na koncetnom spektaklu u srijedu, 2. ožujka, u Lisinskom

Nakon 55. godina tradicije, Splitski festival i njegovi izvođači po prvi puta će gostovati u Zagrebu.

Neke od najpoznatijih melodija najstarijeg festivala u ovom dijelu Europe izvodit će najpoznatiji sudionici. Listu zvijezda upotpunile su još dvije zadarske legende - Mladen Grdović i Đani Maršan.

Đani Maršan, rođeni Zadranin,  snimio je desetak albuma. Među njima  je i jedan od najuspješnijih - Prijatelju moj iz 1989. godine. Najpoznatije su mu pjesme "Mandolina", "Bože čuvaj Hrvatsku", "Misto kraj mora", "Zadar je u srcu mome", "Adio", "Prozor prema zalazu", "Djevojka s juga", "Ja te volim" te "Kad mendule procvitaju" koje će izvesti u srijedu.

Mladen Grdović tijekom bogate glazbene karijere uspješno je nastupao na mnogim festivalima zabavne glazbe pa tako i na Splitskom festivalu. Publiku u Vatroslavu Lisinskom počastit će svojim klasikom „Dalmatinac sam''.

Nastup na koncertu već su ranije potvrdili su velikani hrvatske glazbene scene: Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović i Ivo Amulić. Svi su oni rado viđeni gosti u Zagrebu a ovaj put će se okupiti kako bi Zagreb osjetio dašak festivala uoči njegovog 56. izdanja u Splitu.

Partner festivala je Splitska banka.

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr.

 

Na Splitski festival idu: Gabriela Hodak, Zdenka Hodak, Blanka Zrnčić, Jasna Barić, Livio Barković, Lavinija Stipetić, Vlasta Rundek, Kristina Bunčić, Ivan Špoljarić i Dubravka Lubina.

Molimo vas da se javite na info pult u predvorju Koncertne dvorane Lisinski pola sata prije početka koncerta.

Uživajte u poznatim melodijama!

Želite prijaviti greške?