Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seksizam

Muškarci koji otvaraju vrata ženama zapravo su seksisti?!

'plaza...romantika.......ljubav...... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
'Photoshop'
21.06.2011.
u 10:56

Dobronamjeran seksizam uključuje čak i romantične izjave muškaraca da ne mogu živjeti bez žena ili srcedrapajuća priznanja o tome kako ih i koliko cijene

Muškarci koji otvaraju vrata ženama krivi su za tzv. dobronamjeran seksizam, otkrila je studija feminističkih psihologa Society for the Psychology of Women provedena u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj. Kako donosi Daily Mail, pomaganje ženama u odabiru pravog računala, kao i nošenje njihovih vrećica u šopingu također su znakovi neviđenog seksizma u društvu.

To znači da čak i muškarci koji naoko izgledaju kao prosvijetljeni i osviješteni, nesvjesno svakodnevno počine različita djela seksizma. Iako toga nisu svjesne, to također znači da su i žene nesvjesno time pogođene, jer pomažu stvoriti kulturu u kojoj se žene pojavljuju kao ugroženi spol koji treba pomoć muškaraca, navodi se u studiji.

Dobronamjeran seksizam uključuje čak i romantične izjave muškaraca da ne mogu živjeti bez žena ili srcedrapajuća priznanja o tome kako ih i koliko cijene.

“Žene i muškarci nisu svjesni stupnja seksizma u svojim životima. No, trebali bi znati da svakodnevni seksizam samo pojačava nejednakosti i nepravde”, stoji u toj, blago rečeno, kontroverznoj studiji.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
16:40 21.06.2011.

Predlažem da b.a.b.e. organiziraju jedan feminist pride i na taj način prosvjetle nas primitivne seksiste i educiraju nas pravim vrijednostima.... A bilo kakvo pomaganje ženama treba zakonom zabraniti... Za početak im povećati radni staž na 65 godina kao i muškarcima...

AN
Antiša
17:07 25.06.2011.

Tko je proveo i obradio rezultate istraživanja? Ili sodomisti/ce, ili istospolno orijentirani. Dragi muškarci otvarajte i dalje ženama vrata jer je to znak poštovanja i pažnje. I muškarci i žene stvoreni smo da se volimo. Kako da se volimo ako jedno drugo ne smijemo lijepo pogledati?

Avatar jebb
jebb
13:12 21.06.2011.

Feministkinje su totalno prolupale. Ali jos nisam procitao da je to seksisticki kad muskarac plati racun za veceru ili neku drugu \"sitnicu\"…, to jos uvijek drzi status \"romantike\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije