Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriteriji

Htjele ste 'Apolona', a dobili ste dečka iz susjedstva? Evo zbog čega

Muškarac
Foto: Shutterstock
16.07.2015.
u 08:10

U čemu je tajna, zašto neki završavaju s osobama koje ih fizički jako privlače, a neki se vežu za one prosječnog izgleda?

Eh, da mi je jedan takav....

Pomislili ste to, ruku na srce, barem jednom kada ste ugledali muškarca s definiranim "trokutom i pločicama". Nije ništa drukčija slika ni kod muškaraca, oni se puno češće okreću za djevojkama "s reklama".

U čemu je tajna, zašto neki završavaju s osobama koje ih fizički jako privlače, a neki se vežu za one prosječnog izgleda?

Isto pitanje postavili su istraživači koji su odlučili pronaći odgovor. U studiju su uključili 167 parova, od kojih su neki tek stupili u vezu, a neki su vjenčani godinama.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Psychological Science, pokazali su da osobe koje se tek upoznaju i unutar mjesec dana stupe u vezu biraju atraktivnije partnere, odnosno, brzo stupaju u vezu s atraktivnim partnerima. Oni koji se poznaju dulje vremena prije no što su postali par, primjerice, dugogodišnji prijatelji ili kolege, nisu se birali na temelju izgleda i međusobne fizičke privlačnosti.

"Ovi rezultati pokazali su razlike u biranju životnih partnera temeljem drukčijih kriterija. Ako ubrzo nakon upoznavanja stupimo u vezu s nekim, fizička privlačnost bit će jedan od glavnih kriterija kod odluke hoće li ta osoba biti naš životni partner, pojašnjava Eli Finkel, jedan od autora studije i profesor psihologije na Sveučilištu Northwestern.

>>4 načina da produbite svoju vezu već danas

>>6 stvari koje muškarac neće primijetiti za vrijeme seksa

Komentara 1

IK
ikonoklast
11:37 16.07.2015.

kak je ruzan apolon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije