Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlika u godinama

Žene s mlađim muškarcima umiru mlađe

nina badrić
marko lukunić/pixsell
13.05.2010.
u 14:35

One koje se vežu uz muškarce mlađe od sebe najmanje sedam godina imaju 20 posto veće šanse za smrt.

Žene koje se vežu uz mlađe muškarce ranije umiru, govori najnovije istraživanje. Za razliku od njih, muškarci koji se vole vezati uz mlađe žene dulje žive.

Stručnjaci su do tih podataka došli analizom brakova i smrtnih listova dva milijuna muškaraca i žena u Nizozemskoj. Otkriveno je da muškarci koji ožene mlađu ženu žive dulje. Oni koji su oženili ženu svoje dobi, umrli su ranije.

Žene nisu te sreće. One koje se vežu uz muškarce mlađe od sebe najmanje sedam godina imaju 20 posto veće šanse za smrt od onih žena koje se vežu uz muškarce svoje dobi. Ako je, pak, muškarac mlađi od nje 15 i više godina, onda je rizik za raniju smrt 30 posto.

Stručnjaci ne znaju točno zašto je tako, ali pretpostavljaju da je jedan od razloga to što se mlađi muškarci ne brinu dovoljno za ženu kad ostari i ne njeguju je. Ono što ženama ne ide u prilog, ide muškarcima. Naime, mlađe žene svoje starije partnere dobro njeguju kada ostare i upravo zato oni i žive dulje.

Ključne riječi

Komentara 9

GR
gromCH
11:50 18.05.2010.

pa ljudi moraju i novinari nesto pisat,makar lagali......

VI
Vito
08:39 14.05.2010.

Znam jednu ženu koja je doživeja 102. godinu, a udala se za 14 godina mlađeg.

ČO
čombe
09:17 14.05.2010.

Ovakvu novinarsku bedastoću jako dugo nisam pročitao ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije