Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žene ne razumiju pilule

antibebi-txt.jpg
import
23.06.2008.
u 10:21

Novo istraživanje pokazuje da samo trećina žena razumije utjecaj hormona koji se nalazi u njihovim kontracepcijskim pilulama.

Istraživanje koje je provela farmaceutska kompanije „Bayer Schering Pharma“ otkrilo je da samo 34% žena zna nešto o hormonima u njihovim kontracepcijskim pilulama koje uzimaju svakodnevno, a samo 44% navelo je da je uopće pomislilo na hormone u pilulama.

Usprkos činjenici da samo u Velikoj Britaniji oko 3.5 miliona žena uzima pilule, manje od polovice prati nova istraživanja i informacije o hormonima koje unose u tijelo, pokazalo je istraživanje. Dr. Catherine Hood, stručnjak za spolno zdravlje rekla je da je nedostatak svijesti o svakodnevnoj kontracepciji „zabrinjavajući“.

„Kao što različiti prehrambeni sastojci imaju različite učinke na zdravlje, tako i različita količina hormona u različitim pilulama može imati varirajući učinak na vaše tijelo,“ otkrila je.

„Zbog toga što se pilule sastoje od različitih vrsta i količine hormona, može se dogoditi da od jedne pilule imate nuspojave, dok vam druga može koristiti, i to ne samo kao kontracepcijsko sredstvo,“ pojasnila je.

Stručnjaci pozivaju žene da sa svojim liječnicima rasprave o različitim vrstama pilula prije nego što se odluče koje će uzimati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije