Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad feminizma

Žene bi radije bile domaćice nego gradile karijeru?

majka i dijete (1)
Thinkstock
22.05.2013.
u 12:20

Čak je 78 posto žena ispitanih u Britaniji izjavilo da ih ne bi smetalo da budu financijski ovisne partneru ili suprugu...

Stvaranje karijere za 62 posto žena odbojno je i suviše stresno pa bi radije život provele u ulozi domaćice, otkrilo je istraživanje portal MyCelebrityFashion na gotovo dvije tisuće ispitanica iznad 25 godina.

Više od polovine ispitanica (57 posto) željele bi živjeti mnogo opuštenijim načinom života, dok je 74 posto žena priznalo da osjećaju pritisak od drugih žena u svojoj okolini da rade i budu neovisne. S druge strane, 78 posto žena bez problema bi se složilo s time da budu financijski ovisne o suprugu ili partneru.

- Iznenađen sam rezultatima da većina žena želi raditi u kući nego u tvrtki. Često se govori da treba ohrabrivati emancipaciju žena u financijskom smislu, ali najšokantniji je podatak što ženama zapravo ne smeta da ih suprug uzdržava - izjavio je Bobbie Malpass, jedan od autora istraživanja, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije