Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utjecaj okoline

Želite ostati mršavi? Bježite iz društva debelih!

pretilost1_nnn_ned_031010
arhiva
17.10.2010.
u 09:00

Onaj koja se kreće u društvu pretilih osoba mijenja norme i počinje misliti da je u redu biti sve "popunjeniji".

Poput obične prehlade, i debljina se može prenijeti s osobe na osobu, tvrde liječnici s Harvardskog medicinskog fakulteta čiji su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu The New England Journal of Medicine. Liječnici preporučuju da se, želite li ostati mršavi, ne biste trebali okružiti prijateljima koji pate od debljine. Prema njihovom istraživanju, osoba koja se kreće u društvu pretilih osoba mijenja norme i počinje misliti da je u redu biti sve "popunjeniji". Istraživanje je provedeno na 12.067 ljudi u razdoblju od 1971. do 2003. godine. Na početku je svima izmjeren indeks tjelesne mase i utvrđen omjer između visine i težine, te se tijekom dugog niza godina pratilo kako dobivanje na težini nekog prijatelja, susjeda, bračnog druga, brata ili sestre utječe na vlastitu težinu. Na težinu, kako se pokazalo, najviše utječe debljina bliskog prijatelja, a potom bračnog druga te brata ili sestre.

Ključne riječi

Komentara 11

AN
ana
11:55 17.10.2010.

Tako je! Liječnici su apsolutno u pravu! Nisu važni prijateljstvo, ljubav, normalni međuljudski odnosi, normalni obiteljski odnosi - važni su jedino centimetri oko struka. U stvari, debele bi trebalo izolirati, ograditi da ne ugrožavaju mršave - koji su svi odreda zdravi, poletni, pametni, lijepi i nadasve sretni!

HI
hipnos
12:14 17.10.2010.

@ana po tebi bi debele trebali zatvoriti u logore. nemozes i nesmijes tako razmisljati jer po svemu sto si izjavila u postu ti si homofob

RI
Ringo
10:02 17.10.2010.

Ti liječnci su bolesni. Po njima bi se trebalo prestati družiti sa prijateljima koji imaju težinu veću od njihove zamišljene \"idealne\" da se ne bi \"zarazili\". Ja osobno cijenim ljude po ljudskim kvalitetama, a ne po kilaži. Sigurno ne bih te doktore izabrao za društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije