Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna 'ljepota'

Zbog solarija imala je rak kože šest puta do svoje 27. godine

samotamnjenje
Foto: Thinkstock
13.05.2015.
u 12:08

"Svi su išli na solarij. I ja i mnoge moje prijateljice kupile su svoj solarij i imale ga u svom domu", ispričala je Tawny

Medicinska sestra Tawny Willoughby odrasla je u Kentuckyu gdje se smatra "normalnim" ići na solarij 4-5 puta tjedno.

"Svi su išli na solarij. I ja i mnoge moje prijateljice kupile su svoj solarij i imale ga u svom domu", ispričala je Tawny za CNN.

No, to ju je "koštalo" mnogo. Ova medicinska sestra oboljela je od raka kože, a svoj prvi pregled kod dermatologa imala je u dobi od 21. godine.

Otada je, danas 27- godišnjakinja, pet puta imala dijagnozu raka bazalnih stanica i jednom raka skvamoznih stanica. Kako bi upozorila druge na opasnost solarija, Tawny je na svom Facebook profilu postavila fotografiju lica nakon tretmana za rak kože.

"Ako nekome treba malo motivacije da se ne izležava na suncu ili u solariju - evo vam je! Ovako izgleda tretman za rak kože. Nosite zaštitne kreme i stavljajte sprej za samotamnjenje, svi imamo jednu kožu i trebamo brinuti o njim. Nemojte da vas sunčanje spriječi u tome da gledate svoju djecu kako rastu. U srednjoj sam školi ležala u solariju od četiri do pet puta na tjedan jer je moja preplanulost brzo blijedila... Idem dermatologu svakih šest do 12 mjeseci i gotovo svaki put mi moraju otklanjati neki dio kože..."

>>Vrijeme je za preplanulu kožu. Izbjegavajte solarij, jedite ovo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije