Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatki snovi

Zagrljeni, na trbuhu ili okrenuti leđima? Evo što poza u kojoj spavate s vašim partnerom otkriva o vama

shutterstock
24.10.2023.
u 06:00

Stručnjaci kažu da položaj u kojem spavate može poslati niz signala o vašim osjećajima jedno prema drugome, vašim prioritetima kao paru i snazi ​​vaše veze.

S evolucijskog stajališta, spavanje je jedna od najranjivijih stvari koje radimo. Budući da je spavanje pored nekoga inherentno čin povjerenja, način na koji spavate pored svog partnera može ponuditi uvid u dinamiku između vas. Stručnjaci kažu da položaj u kojem spavate može poslati niz signala o vašim osjećajima jedno prema drugome, vašim prioritetima kao paru i snazi ​​vaše veze. Evo što vaš stil spavanja govori o vašoj vezi, prema terapeutima i stručnjacima za spavanje, piše Best Life.

Okrenuti jedan prema drugome: Spavanje okrenuto jedno prema drugom pokazuje emocionalnu otvorenost, kažu stručnjaci. To je osobito istinito ako provodite vrijeme prije spavanja razgovarajući. 'Parovi koji spavaju okrenuti jedno prema drugom često imaju blizak, intiman odnos. Vjeruju jedno drugome, kaže Amy Braun, licencirana klinička profesionalna savjetnica, 'Ovaj položaj ukazuje na emocionalnu i fizičku bliskost, jer omogućuje kontakt očima i laku komunikaciju. Sugerira snažnu emocionalnu vezu i želju da ostanu povezani'.

VEZANI ČLANCI: 

Okrenuti jedan od drugoga: Kada su oba partnera okrenuta prema vanjskim stranama kreveta umjesto jedan prema drugome, to ponekad može signalizirati nižu razinu intimnosti ili povezanosti. 'Uobičajeno je da parovi ponekad spavaju u ovom položaju, pogotovo ako su se posvađali', napominje Braun. Međutim, dodaje da spavanje u ovoj pozi ne znači nužno da veza ide loše, kad bi toliko drugih čimbenika moglo biti u igri.

'Spavanje okrenuti leđima jedno drugom može ukazivati ​​na želju za osobnim prostorom i neovisnošću', objašnjava savjetnica, 'Također bi moglo biti da u vezi ništa nije posebno loše, da samo trebaju malo prostora dok dijele krevet'.

U položaju 'žlice': Kad par spava u položaju 'žlice', odmaraju se okrenuti u istom smjeru, a jedna osoba grli drugu. Ovo je posebno nježan način spavanja - onaj koji najčešće signalizira intimnost i ugodu, kao i 'njegujuću i zaštitničku dinamiku u vezi', kaže Braun. Međutim, to također može ukazivati ​​na neravnotežu snaga jer osobe imaju različite uloge. 'Partner s vanjske strane 'žlice' često preuzima zaštitničku ulogu, dok partner s unutarnje strane može tražiti sigurnost', objašnjava Braun.

VEZANI ČLANCI: 

Jedan partner naslonjen na prsa drugoga: Ako spavate odmarajući se na partnerovim prsima (ili obrnuto), to ukazuje na duboki osjećaj romantike i zadovoljstva u vezi. Često se povezuje s 'fazom medenog mjeseca' u vezi, koja se događa u prvim mjesecima ili godinama međusobnog upoznavanja. 'Ovaj položaj može značiti povjerenje i utjehu. Partner koji leži na prsima traži utjehu i emocionalnu sigurnost, dok onaj ispod često preuzima ulogu zaštitnika', objašnjava dr. Dominique Rice, holistički seksualni terapeut.

Isprepleteno: Spavanje isprepleteno s partnerom često označava 'duboku i strastvenu povezanost', objašnjava Braun, 'Sugerira snažnu želju za fizičkom i emocionalnom blizinom. Ovaj položaj često ukazuje na snažnu romantičnu vezu i osjećaj jedinstva'. Grant Lewis, osnivač Dream HQ-a, kaže da je ovaj položaj spavanja češći kada su emocije uzburkane: 'To je obično znak nove ili obnovljene veze. Onaj tko naslanja glavu često je ludo zaljubljen ili se osjeća super sigurno'.

Oboje spavate na trbuhu: Kad obje osobe spavaju na trbuhu, to se često svodi na fizičku udobnost, kažu stručnjaci. Međutim, to također može sugerirati da par cijeni neovisnost i poštovanje svojih osobnih potreba umjesto razmetljivog pokazivanja ljubavi. 'To ne znači nužno da postoji nedostatak povezanosti, ali može sugerirati da oba partnera cijene svoj osobni prostor', kaže Braun.

GALERIJA: Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

U položaju morske zvijezde: Konačno, ako jedan partner u paru spava u položaju morske zvijezde, to bi moglo ukazivati ​​na nezdravu dinamiku moći ili neosjetljivost na potrebe drugog partnera. 'Jedan partner koji se širi i zauzima puno prostora može ukazivati ​​na dominaciju ili sebičnost u vezi, pogotovo ako je drugi partner ograničen na mali prostor', kaže Michelle King, terapeutkinja Ocean Recoveryja.

Međutim, također je važno napomenuti da neki ljudi uistinu nemaju kontrolu nad svojim položajem dok spavaju. 'Važno je ovim tumačenjima pristupiti s oprezom, budući da individualna udobnost i navike spavanja mogu igrati značajnu ulogu', dodaje Rice, 'Ono što bi moglo biti istina za jedan par ne mora biti za drugi. Najbolji pokazatelj zdravlja veze je otvorena komunikacija između partnera'.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije