Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija Caritasa

Za siromašne obitelji 250 božićnih drvaca, prodavali i političari

Zagreb: Brojni građani odazvali se humanitarnoj prodaji božićnih drvaca na glavnom Trgu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
17.12.2016.
u 08:00

Akciju su pomogle i Hrvatske šume te Vrtni centar Šestine; osim što građani kupuju drvca, neki ih odmah i poklone siromašnima

Na Trgu bana Jelačića 14. godinu zaredom održana je akcija Za tisuću radosti, humanitarna prodaja božićnih drvaca za potrebite građane. Osim obične i srebrne smreke te Pančićeve omorike, građani su mogli kupiti i narukvice s ispisanim poticajnim porukama na njima. Kao i svake godine, hrvatskom Caritasu, koji je organizator ove humanitarne akcije, pomogle su i Hrvatske šume koje su donirale 200 drvaca te Vrtni centar Šestine s donacijom od 50 drvaca.

– Svake bismo godine do sada prodali sva drvca, a imamo i pomoć političara i sportaša koji su dio ove akcije i odazivaju se na naš poziv svaki put. Sportaši su borci, a obitelji kojima mi želimo pomoći ovom akcijom upravo to imaju zajedničko s njima, oni također moraju biti borci, biti uporni i nositi se s teškoćama, boli, problemima i neimaštinom svakodnevno te nadilaziti sve nedaće. Mnogi građani, osim što kupe drvca, odmah ih i poklone siromašnima, a mi ih dostavljamo. Iako ova akcija traje samo jedan dan, nama je cilj da ovom akcijom katalizirati novi životni stil u kojem će osjetljivost za potrebe drugoga postati svakodnevna – objasnio je Boris Peterlin, voditelj akcije Za tisuću radosti.

Pedesetak volontera koji dolaze iz franjevačke mladeži, franjevačkog svjetovnog reda i studentskog katoličkog centra smjenjivali su se i pomagali građanima u odabiru, oko dostave i prodaje promotivnih materijala. Osim njih, akciju su ove godine podržali i političari poput ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića, gradonačelnika Milana Bandića, Davora Božinovića, predstojnika Vlade RH. – Cilj je potaknuti građane na dobrotu i uljepšavanje božićnih blagdana. Sva su drvca domaća, certificirana i riječ je o živim sadnicama tako da akcija ima i ekološki karakter jer se ta drvca kasnije mogu i posaditi – poručuje Ana Juričić Musa iz Hrvatskih šuma.

Ministar Slaven Dobrović ističe kako je akcija hvalevrijedna jer su mnogi sugrađani u potrebi, a usto što činimo dobro i uljepšavamo svima Božić, kupnjom ovih drvca čuvamo i prirodu. Svoje drvce kupila je i zastupnica Gradske skupštine Sandra Švaljek, koja je još jednom zahvalila građanima koji podržavaju ovu tradiciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije