Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz 1898.

Poslala je pismo Djedu Božićnjaku prije 120 godina, i u njemu zatražila ovo...

Foto: Getty Images
14.12.2018.
u 09:22

Pomoćnica trgovine Lily Birchall, čiji je otac otkrio pismo, rekao je BBC-u kako želi pronaći članove obitelji djevojčice Marjorie i vratiti im pismo

Pismo Djedu Božićnjaku napisano od jedne djevojčice pronađeno je nakon 120 godina.

U njemu petogodišnja Marjorie iz Eastbournea moli Djedicu za plišane patke i piliće, čarapu na platnu i komad vrpce i loptu za svoju mačku, Kittykins.

Pismo, od 2. prosinca 1898., pronađeno je skriveno u knjizi koju je jedan čovjek darovao humanitarnoj trgovini, a sada se to pismo prikazuje u trgovini igračaka u Canterburyju.

Pomoćnica trgovine Lily Birchall, čiji je otac otkrio pismo, rekao je BBC-u kako želi pronaći članove obitelji djevojčice Marjorie i vratiti im pismo. "To je bit Božića, mali darovi i pravi osjećaj magije i vjerovanja", komentirala je Lily.

Međutim, osim adrese Enys Road u Eastbourneu, ništa više o djevojčici Marjorie ili njenoj obitelji nije poznato.

"Moj tata je malo istraživao i pokušao pronaći kuću, ali izgleda da je kuća potpuno drukčija nego što je bila tada. Pretpostavljao je da je bila bombardirana u Prvom svjetskom ratu, ali bilo bi divno saznati i otrkiti.", kaže Lily Birchall

>> Pogledajte video plesa oca i kćeri

Komentara 1

NI
nirovad
11:30 14.12.2018.

Mjesto iz kojeg je pismo nalazi se u Hrvatskoj ! 😤

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije