Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostionica Preša

Za puricu s mlincima potrebno se naručiti

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 23:00

U Preši je svakodnevna i ponuda gableca koji stoje manje od 30 kuna

Je li preporuka koju smo dobili da na ručak odemo u gostionicu “Preša” bila zbog pogleda koji se s brega pruža na Krapinu i okolicu ili zbog ljubaznog konobara, prostrane terase ili jednostavno samo zbog hrane, nismo previše ni zapitkivali, već smo se nakon nekoliko minuta iz središta grada parkirali ponad vinograda.

Rakija od borovnica bio je aperitiv (15 kn) prije no što su na stol stigli iz rubrike specijalitet kuće odrezak preša (75 kn) i punjeni lungić (65 kn) s kroketima (12 kn), salatom (12 kn) i domaćim kruhom. U Preši je svakodnevna i ponuda gableca koji stoje manje od 30 kuna. S obzirom na to da je unaprijed potrebno naručiti zagorskog purana s domaćim mlincima (baš kao i racu i gusku), od ručka koje bi Zagorje trebalo pozicionirati kao prvu regiju u Europi koja će imati europsku zaštitu glavnog jela, priloga i deserta, ostalo nam je da isprobamo štrukle, što smo svakako i namjeravali (zapečeni u vrhnju, 28 kn).

I nije nam palo na pamet odustati kad smo doznali da ćemo ih čekati 40 minuta. Dobro da nije jer su nam zapečeni štrukli preliveni vrhnjem bili najbolji dio ručka u gostionici “Preša”.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova):4

ukupno 91

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije