Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo istraživanje

Već danas ubacite šaku oraha u svoj jelovnik: Znanstvenici tvrde da, uz vježbanje, ženama produžuje život

Orasi
Thinkstock
03.03.2020.
u 09:15

Postoje razni načini za kvalitetan i zdrav život, a jedenje oraha jedna je od navika koju biste trebali započeti već danas.

Šaka oraha jednom tjedno ženama pomaže produžiti život, ali i održavati tijelo zdravijim, kaže novo istraživanje, a prenosi The Sun. Znanstvenici su otkrili da su žene u kasnim pedesetima i ranim šezdesetima, koje konzumiraju orahe barem jednom tjedno, zdravije. Nakon što su prešle 65. godinu, nisu imale nikakvih mentalnih, fizičkih, srčanih bolesti, kao ni problema s pamćenjem.

Autori istraživanja koristili su rezultate od 33 931 žene. Jedenje oraha jedina je navika, nakon vježbanja, koja je bila povezana sa zdravim starenjem. Dr. Francine Grodstein s Harvarda kaže: "Ne postoji samo jedna životna navika koja će starije ljude održati zdravima, ali kada ih imate nekoliko ovakvih manjih one definitivno djeluju i pomažu."

Ovo su najzdravije države, a pogledajte gdje je Hrvatska:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar majkuvam
majkuvam
16:44 03.03.2020.

Kada bi se čovjek pridržavao svih vaših preporuka živio bi najmanje 200 godina...

Avatar southman
southman
10:43 03.03.2020.

Svaki dan šaka oraha i šaka badema, 3-4 puta tjedno sat vremena inenzivnog vježbanja, živjeti dan po dan i to je to !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije