Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povišeni tlak

S partnerom ste koji glasno hrče? Istraživanja su pokazala da to može loše utjecati i na vaše zdravlje

shutterstock
28.02.2020.
u 09:04

Budite se umorni s glavoboljom, a često se i svađate s partnerom - sve zbog njihovog hrkanja koje može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje.

Spavanje u istom krevetu s osobom koja hrče jako iscrpljuje, ali može dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema. Nedostatak sna nije jedina tegoba s kojom se nosite kada vaš partner hrče. Njihova mana kod spavanja može ozbiljno utjecati na vaš krvni tlak, piše Daily Mail.

Stručnjaci iz medicinske škole u Americi kažu da jedna od sedam osoba hrče glasno do te mjere da njihovi partneri imaju povišen krvni tlak. U njihovom istraživanju, provedenom na 162 osobe koje hrču, otkrili su da je 14 posto njih doseglo glasnoću od 53 decibela - ova razina može dovesti do srčanog udara.

Sve više Hrvata povećavaju penis bez odlaska pod nož:

Visoki krvni tlak može se povisiti kada hrkanje izaziva stres - tijelo automatski stvara adrenalin, a srce kuca brže i jače. Nedostatak sna može, pak, poremetiti hormone.

Dr. Mudi Sowho kaže: "Čepići za uši mogu pomoći i definitivno ih preporučam kako biste očuvali svoje zdravlje."

Ljudi koji imaju višak kilograma, pogotovo u području vrata, mogu oboljeti od apneje koja onda stvara neugodan zvuk hrkanja. Apneja spavanja je prestanak disanja u snu, a tretira se nošenjem maske za vrijeme spavanja koja dovodi zrak u dušne puteve.

Možda mislite da vaše hrkanje i nije toliko opasno, ali ako je ono neprestano posavjetujte se s liječnikom.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:35 28.02.2020.

staviti čepiće u uši ili otici u drugu sobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije