Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hidratacija

Val svježine za žednu kožu i kosu

water
Foto: Camerapress/Guliver
1/12
04.06.2012.
u 00:01

Dehidriran ten i kosa među najčešćim su posljedicama suvremenog načina života. Izbjegnite sušu pravilnim navodnjavanjem pomoću preparata koji održavaju optimalnu vlažnost kože i kose

Nikad nije naodmet ponoviti kozmetičku lekciju o hidrataciji koja je prva linija obrane kože od štetnih vanjskih utjecaja i prijevremenog starenja. Voda je izvor života i zdravlja, pa tako i ljepote. Premda ta spoznaja već tisućljećima nije novost, nedostatak vlage u koži "epidemija" je suvremenog načina života.

Nepravilna prehrana, premalo sna, neprikladna njega, stres i utjecaji okoliša isušuju kožu koja tako postaje osjetljiva i sklona prijevremenom stvaranju bora. Nisu toga pošteđeni ni oni s masnom kožom – nerijetko je i takav ten dubinski dehidriran.

Hidratacija je svakodnevno potrebna svakom tipu kože. Za intenzivno vlaženje uvijek su poželjna prirodna rješenja: termalna voda, svila, morske alge i biljke poznate po hidratacijskom učinku poput aloe vere i kamelije. Takvi sastojci ujedno umiruju i jačaju kožu koja je iscrpljena "sušom".

Proizvodi za hidrataciju često sadrže i hijaluronsku kiselinu koja se inače prirodno nalazi u koži, no s vremenom se njezina količina i djelotvornost smanjuju, pa se preporučuje kozmetičko pojačanje. Hidratacijski proizvodi nove generacije povećavaju protok vlage u stanicama kože i tijekom cijelog dana raspoređuju vodu tamo gdje je najpotrebnija.

Tu je i moćna noćna hidratacija koja poručuje zbogom "teškim" noćnim kremama. Za laganu, a dubinsku noćnu njegu osmišljen je balzam koji se u dodiru s kožom pretvara u svjež i nemasan gel koji samo jednim nanošenjem osigurava 15-satnu hidrataciju.

Intenzivna hidratacija potrebna je i kosi, osobito ako je suha i krhka. Za to su osmišljeni blagi, lagani i nemasni tretmani od organskih sastojaka, bez silikona, parabena i sulfata. Najfinije mješavine eteričnih ulja i prirodnih biljnih ekstrakata dubinski hidratiziraju i jačaju kosu i vlasište.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije