Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlični savjeti

Uštedite na struji i vodi: Jednostavni načini kako da odjeća duže ostane čista bez pranja!

shutterstock
17.11.2022.
u 06:00

Alkoholni ocat odličan je svestrani proizvod za čišćenje, ali jeste li znali da se može koristiti i za vašu odjeću?

Nitko ne voli svaki dan prati rublje, a da ne spominjemo da to može biti i poprilično skupo te trošiti puno struje i vode. No pokazalo se da postoji nekoliko jednostavnih načina da odjeću dulje održite svježom te je tako rjeđe stavljate u pranje.

U razgovoru za The Sun, Deyan Dimitrov, izvršni direktor tvrtke Laundryheap podijelio je neke od najboljih načina da vaša odjeća dulje ostane svježa.

Koristite alkoholni ocat
Alkoholni ocat odličan je svestrani proizvod za čišćenje, ali jeste li znali da se može koristiti i za vašu odjeću? Prema riječima stručnjaka, jednostavna otopina pomoći će dezodorirati odjeću i obuću, što znači da ih možete nositi dulje. Pomiješajte 150 ml octa sa 150 ml vode i upotrijebite bočicu s raspršivačem da poprskate odjevne predmete. Kiseli miris octa izblijedit će kako se vaša odjeća suši, ostavljajući odjeću potpuno novom.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Maksimalno iskoristite eterična ulja
Ako ne pada kiša, provjetravanje odjeće u vrtu odličan je način da je osvježite. No, ako im je potrebna pomoć, pokušajte pomiješati nekoliko kapi eteričnog ulja s vodom prije nego što otopinom poprskate odjeću. Najbolji dio ovog trika je što možete koristiti bilo koji miris eteričnog ulja koji želite.

Koristite sol za posvjetljivanje odjeće
Ako vaša odjeća izgleda izblijedjelo, to se može popraviti s nekoliko žlica soli. Jednostavno namočite odjeću u kantu hladne vode s četiri žlice soli. To će vam pomoći da se riješite prljavštine koja bi mogla uzrokovati da vaša odjeća izgleda izblijedjelo.

Napravite vlastiti sprej
Ponekad odjeću ne treba ni prati, ali svejedno to radimo kada je izgužvana. No, to se može riješiti jednostavnim sprejom, otkrio je profesionalac. Pomiješajte osam dijelova vode, jedan dio omekšivača i jedan dio alkohola pa dobro promiješajte. Nakon što odjeću prekrijete laganim slojem otopine, čistim rukama istrljajte nabore. Vaša će odjeća izgledati svježa i bez nabora.

Napravite sredstvo za uklanjanje mrlja
Čiste mrlje možete uočiti i domaćim sredstvom za uklanjanje. Napravite pastu od dvije trećine šalice sode bikarbone i pola šalice alkoholnog octa te pomiješajte. Samo nanesite pastu na sve mrlje i ostavite 10 minuta prije ispiranja vodom.

Nekoliko jednostavnih načina kako cijelu kuću možete očistiti samo s - limunom:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije