Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Uspijeva svaki put: Jednostavan i sočan biskvit s jagodama prava je proljetna poslastica od samo nekoliko sastojaka

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
22.04.2022.
u 06:43

Divan, sočan, mirisan, jagodičast, pravi proljetni kolač. Već godinama ga pripremamo po ovom receptu i još mu nismo pronašli dostojnu konkurenciju kad je sočnost u pitanju.

Recept smo posudili od gastroblogerice Nasje Duplančić, na čijem ćete blogu Mama, ja sam gladan pronaći pregršt recepata koje ćete odmah poželjeti isprobati u vlastitoj kuhinji.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Štruca s jagodama

Sastojci:

250 g glatkog brašna

200 g šećera (ili manje ako volite manje slatko)

250 ml jogurta

150 ml ulja

ribana korica 1 limuna

3 jaja

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

oko 250 g jagoda

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

U jednu zdjelu stavite jaja, limunovu koricu i šećer. U drugu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i sol pa promiješati.
Jaja i šećer pjenasto izradite mikserom pa ubacite jogurt i ulje i još kratko miksajte. Sad brašno ubacite u zdjelu s jajima i žlicom dobro promiješajte. Ubacite jagode koje ste prethodno narezali na manje komade. Sve promiješajte i smjesu prebacite u kalup za kruh koji ste obložili masnim papirom. Na vrh stavite još nekoliko komadića jagoda. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 50 minuta. Kad se kolač ohladi po želji ga pospite šećerom u prahu.

Komentara 1

MO
montello
20:06 22.04.2022.

Odlican

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije