Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro jutro!

Patakenjac: Doručak šampiona s najboljim imenom koje smo u životu čuli! Kako vi zovete ovo jelo?

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
09.03.2022.
u 07:05

Ovo super fino jelo možda vam je poznatije pod imenom shakshuka, ali naša ga se gastroblogerica sjeća iz djetinjstva kada su ga svi doma zvali patakenjac. Njihova verzija imena odmah nam je prirasla srcu, baš kao i recept koji obožavamo!

Uz patakenjac obavezno ide svježi kruh, za pokupit sav taj šug, kaže Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan. Ona ga priprema ljeti, kad je sezona rajčica i paprika, ali mi smo baš danas poželjeli nešto ovakvo, a tržnice su već pune cherry rajčica, a ni paprike nije teško pronaći... Oprostit će nam Nasja što smo preskočili cijelu jednu sezonu!

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Patakenjac

Sastojci:

1/2 kg cherry rajčica ili domaće, mesnate rajčice
1/2 paprike
1/2 luka
maslinovo ulje
sol, papar
4 jaja

Priprema:

Cherry rajčice prerežite na četvrtine, papriku na trakice, a luk na listiće. U širu tavu stavite mlaz maslinova ulja pa ubacite luk i papriku da se pirjaju 10-15 minuta na laganoj vatri dok luk ne uvene, a paprika malo omekša. Ubacite rajčice, dodajte sol i papar pa nastavite pirjati dok se rajčice ne raspadnu. Napravite male jamice pa u njih ubacite jaja kako se bjelanjak ne bi razlio po umaku. Poklopite i pecite još desetak minuta. Posolite, posipajte peršinom ili bosiljkom po želji. Servirajte uz svježi kruh.

Komentara 4

AT
atlantisind
00:00 10.03.2022.

staras sa jajci

ST
sttipe
18:47 11.03.2022.

Čisto sumnjam da je stavila pola luka!! Prije će bit kapule...

NO
NoHo
16:23 10.03.2022.

Patak-kenjac. Bogatstvo HR jezika. Google translator: duck-donkey.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije