Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ultra atraktivno jesensko “sanjkanje” u Općini Fužine

Općina Fužine
Foto: Općina Fužine
1/6
28.09.2023.
u 15:21

Općina Fužine, neodoljiva gorska rivijera, ove subote otvara tubing stazu, uzbudljivu novu adrenalinsku atrakciju koja će posjetiteljima ubrzati srca i razgaliti dušu.

Tubing staza uz koji je postavljena pokretna traka, tzv. baby lift, za lakši povratak na start postavljena je u mjestu Vrata, na istoimenom sanjkalištu te u neposrednoj blizini zabavnog i paintball parka. Ovaj inovativni, sportski sadržaj, iznimno popularan u zapadnoj Europi tijekom cijele godine, predstavlja ultra atraktivnu verziju „sanjkanja“, gdje se snijeg zamjenjuje plastičnom stazom, a sanjke su velike, napuhane, posebno prilagođene gume za spust.

Foto: Općina Fužine

Posjetitelje očekuje iznimno uzbudljivo iskustvo jesenskog sanjkanja kada će moći pokazati svoje umijeće u savladavanju izazovnih zavoja uz ubrzanje brzine vožnje tijekom spusta. Dakako, staza je na svakom metru sigurna, a na „finishu“ je postavljena zaustavna podloga.

Program otvorenja

Svečano otvorenje na rasporedu je 30. rujna u 14 sati, a posjetitelje do 18 sati uz uživanje u jedinstvenom „sanjkaškom“ spustu koji je besplatan očekuje fantastičan Cirkuski show uz žongliranje sabljama, provlačenje kroz ringove i nastup šaljivog klauna te posebnu dječju fun zonu s dvorcem na napuhavanje za radosno skakanje. Program koji u subotu traje do 18 sati glazbeno će pratiti DJ Nikola, a gastronomski lokalni ugostitelji. Naravno, ne propušta se ni romantična vožnja kočijom uz druženje s kočijašem Ujom i dražesnim konjem Liscem. U nedjelju, 1. listopada, posjetitelje očekuje sličan program koji traje od 13 do 17 sati, a glazbeno će posjetitelje zabavljati DJ Sandrosa te je cirkuski show rezerviran samo za subotu.

Foto: Općina Fužine

„Vrijednost ovog novog adrenalinskog sadržaja u Općini Fužine je neprocjenjiva jer je nemoguće izmjeriti radost naših malih i velikih posjetitelja. No, financijski u tubing stazu i pokretnu traku uloženo je 250 tisuća eura, od čega je gotovo 74% iznosa sufinancirala Primorsko-goranska županija, a ostatak je financirala Općina Fužine iz vlastitih sredstava.“ – kazao je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Ova investicija potvrđuje predanost Općine Fužine razvoju turističkih sadržaja koji mogu obogatiti doživljaj posjetitelja tijekom cijele godine.

Detaljne informacije o turističkim sadržajima općine Fužine potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine.

Foto: Općina Fužine

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije