Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran ‘Sveti Mikula’, Rakalj

‘U doba mog šukundjeda tu je već bila prva oštarija’

Turisticka patrola Vecernjaka
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
11.08.2021.
u 09:05

Restoran ‘Sveti Mikula’, odnosno ‘Sveti Nikola’, na istoj je punti tu u Raklju već desetljećima...

Riblji restoran ‘Sveti Mikula’, odnosno ‘Sveti Nikola’, na istoj je punti tu u Raklju već desetljećima, vjerojatno i više od stoljeća, jer i šukundjed današnje vlasnice tu je imao – oštariju. Tu se jede i pije od pamtivijeka. Danas, sjajno, restoran je ovo za koji rijetki znaju, nije ga lako iz prve pronaći na rtu, no isplati se dati si truda...

– Pradjed je imao kamenolom, pa je izvozio kamen za Veneciju. Tu su u uvali nekad bili stari jedrenjaci. I svi su bili ribari, i djedovi i otac Mio, sad su i moja braća. Pa u doba mog šukundjeda ovdje je bila oštarija, ali više ne znamo što se točno jelo – govori Liza Šebelić (48) pa dodaje:

– Djed Nikola, odnosno Mikula, bio je svjetioničar, imao je malu barku na vesla.

U restoranu pomažu i majka mira, suprug Ivan je chef, a pomažu sestra Lucija, sin Luis...

20.07.2021., Krnica - Turisticka patrola Vecernjeg lista, u Raklju. Photo: Sasa Miljevic / PIXSELL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL, ilustracija

– Dugo smo tražili kuhara, a ja sam se igrom slučaja udala upravo za jednog od najboljih! – smije se Liza, i sama ribarica od malih nogu. Riba je ponos ovog mjesta, jedu se tu rižoti od školjaka kunjki, dondola, dagnji i Jakobovih kapica, zatim hobotnica na salatu na rikoli, ali i orade, brancini...

Koji je najveći brancin?

– Ima ih i po sedam kilograma, od njega se može najesti 15–ak ljudi... – govore ribari restorateri. Za svaku preporuku.

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
22:23 13.08.2021.

Laze gubban!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije