Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto u prirodi

Top pet savjeta za kampiranje

kampiranje (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
15.08.2013.
u 10:16

Bilo da ljetujete na obali ili u planinama dobra priprema ključ je uspješnog kampiranja.

Ako ste ovo ljeto odlučili provesti u prirodi te razmišljate o kampiranju, prije no što postavite šator i razvučete vreću, svakako pročitajte ove korisne savjete. Bilo da ljetujete na obali ili u planinama dobra priprema ključ je uspješnog kampiranja.

Kvaliteta prije veličine

Obratite pozornost na vrstu šatora i zapamtite, veći šator ne jamči nužno i veći komfor. Svakako se konzultirajte s prodavačem i pred veličinom prednost dajte kvaliteti. Prije odlaska na kampiranje svakako isprobajte šator kod kuće kako biste na vrijeme uočili eventualne nedostatke. Također, kako biste kampiranje proveli što ugodnije, pokušajte se smjestiti tijekom dana jer idealnu lokaciju za vaš šator teško ćete pronaći uz svjetlo baterije.

Vreća glavu čuva

Prilikom kupovine vreće za spavanje svakako obratite pozornost na njene najvažnije karakteristike, a to su temperatura koju podržava, materijal od kojeg je napravljena i vodootpornost. Kako bi spavanje bilo što ugodnije, svakako na kampiranje ponesite i podložak koji ćete smjestiti ispod vreće (šatorsko krilo ili karimat).

Racionalizirajte namirnice

Za velik broj kampera, boravak u kampu uključuje i vlastitu pripremu hrane. Ako kampirate u šatoru i nemate mogućnost hlađenja hrane, svakako ponesite hranu produženog vijeka trajanja, plastične vrećice za spremanje namirnica i naravno plinsko kuhalo za pripremu obroka.

Naoružajte se protiv insekta

Boravite li u prirodi, svakako se naoružajte sredstvima za zaštitu od uboda insekata. Kampirate li u divljini, pripremite odjeću koja će vas zaštiti od otrovnog bilja i potencijalnog osipa te se obavezno opskrbite lijekovima.

Ne skrećite s puta

Iskusni kamperi znaju kako je držanje plana puta jedno od najvažnijih pravila kampiranja. Mnogi kamperi, naročito u planinskim područjima, često samostalno kreću u istraživanje nepoznatog terena što nerijetko završi kobnim posljedicama. U istraživanje ne krećite bez kompasa, karte ili GPS-a.

>> Kamp za nudiste: Kad se skineš gol, osjetiš se slobodnim

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije