Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skijanje

Svaki drugi skijaš iz Hrvatske sprema se na padine u Austriju

skijanje (1)
Reuters/Pixsell
13.12.2012.
u 17:18

Većina Hrvata na skijanje odlazi za školskih praznika, a oni su već i uplatili zimovanje

Na skijanje će ove zime Hrvata otprilike koliko i lani, a većina – možda čak i svaki drugi – tradicionalno bira austrijska skijališta. U agencijama koje bilježe više putnika nego lani vjeruju da je to zato što su ski katalog ove godine izdali iznimno rano.

– Mi smo izdali skijaški katalog već početkom kolovoza, a poticajni su zasigurno bili i popusti na ranu kupnju od 20 posto – kaže Nikolina Frklić iz agencije Atlas. – Najtraženija su, inače, nakon austrijskih, talijanska te slovenska skijališta, a zanimljivo je da Francusku, poznatu kao odredište za mlađu populaciju, usprkos udaljenosti, sve češće biraju i obitelji s djecom. Francuski su domaćini ponudili stvarno konkurentne cijene – smještaj i skijaška karta mogli su se dobiti već za 990 kuna po osobi –  kaže naša sugovornica. Najpovoljniji aranžmani prvi su se i rasprodali, a većina je naših građana tradicionalno izabrala termin školskih praznika. U tom se tjednu na inozemnim skijalištima očekuje između  sto i 150 tisuća skijaša iz Hrvatske. Oni su svoje zimovanje već i otplatili. U agenciji Uniline potvrđuju da su većina hrvatskih ski-turista upravo obitelji koje su djecom vezane za termin zimskih praznika. U toj agenciji kažu da su, osim tradicionalnih zapadnoeuropskih skijališta, tražena i ona u BiH.

– Većina naših klijenata kupuje sedmodnevne aranžmane na skijalištima po cijeni od 3000 do 5000 kuna, no mi očekujemo i snažnu last minute potražnju – kaže Kristijan Gržetić iz Unilinea.

Hoće li last minute biti rješenje i za Zagrepčanku S. S., koja nakon petnaest uzastopnih zima koje odlazi na skijanje ove godine prvi put ozbiljno dvoji hoće li si to moći priuštiti.

– Skijanje nikad nije bilo jeftino i svih tih godina otplaćivali smo ga na rate. No, zadnja dva, tri mjeseca suprugu kasni plaća i nisam sigurna hoćemo li se i ove godine odvažiti ući u taj trošak – kaže S. S.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serđo
10:02 14.12.2012.

a ostali građani RH koji nisu hrvati? oni idu na jahorinu, na javorinu u republiku srpsku, hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije