Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Sat vremena u teretani ili čaša crnog vina? Učinci su isti!

Vino
Foto: Thinkstock
21.07.2015.
u 10:56

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Alberta pokazalo je da crno vino sadrži resveratrol, spoj sličan onome koji se oslobađa tijekom vježbanja

Nedavno istraživanje pokazalo je da ne morate imati grižnju savjesti ako ste preskočili trening. 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Alberta pokazalo je da crno vino sadrži resveratrol koji proizvodi efekte slične onima koje dobijemo nakon vježbanja, javlja Healthy Life Tricks.

Voditelj istraživanja Jason Dyck pojasnio je da reversatrol djeluje na srce i mišiće isto kao i sat vremena provedenih u teretani, a može biti posebno od pomoći onima  koji žele vježbati, ali su preslabi za to. Ovo otkriće naročito će pomoći onima koji nisu u mogućnosti vježbati, dodao je.

Riječ je o prirodnom antioksidansu koji smanjenje agregaciju crvenih krvnih zrnaca i djeluje na prohodnost i fleksibilnost krvnih žila što je vrlo bitno za zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Istraživanja su pokazala da oni koji popiju čašu crnog vina na dan imaju manji rizik od obolijevanja od demencije ili raka, a osim dobrobiti za srce, crno vino usporava starenje i regulira razinu šećera u krvi.

>>6 razloga zašto biste svaki dan trebali popiti čašu crvenog vina

Komentara 6

AR
aris2
12:39 21.07.2015.

znaci da sam ja cijele dane u teretani?

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
14:45 22.07.2015.

Ovo istraživanje je staro najmanje 7-8 godina. Udarna vijest.

CA
Cafa
18:51 22.07.2015.

Ajoj. Sprečava rak, usporava starenje, antioksidans, a ne moraš ni vježbati. Obično se ovakva "istraživanja" fokusiraju na samo jednu popularnu laž, a ovaj ih je nabrojao baš sve. Mene bi bilo sram objaviti ovako nešto da imam doktorat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije