Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva: Vrhunska kozmetika

Evo koji su sastojci u kremama ključni za dobrobit kože lica

krema za lice
Foto: Thinkstock
30.01.2014.
u 14:03

Jedan od najbitnijih sastojaka su antioksidanti, koji sprečavaju štetno djelovanje slobodnih radikala

PITANJE

Koje su najbitnije aktivne supstancije u kremama? (Petra/Križevci)

ODGOVOR

Jedan od najbitnijih sastojaka su antioksidanti, koji sprečavaju štetno djelovanje slobodnih radikala. Retinol (vitamin A) ima snažno anti-age djelovanje, to je vitamin koji regulira važne procese i ključan je u životu kože te regulira lučenje žlijezda lojnica. Vitamin C snažno stimulira produkciju kolagena i smanjuje hiperpigmentacije.

Hijaluronska kiselina ima važnu sposobnost vezanja molekula vode, a usto je i ovlaživač. AHA (alpha hidroksi kiseline) su supstancije koje se koriste radi eksfoliacije površinskog sloja epidermisa. Matične stanice vrlo su zanimljive medicini i kozmetologiji zbog potencijala koji u sebi nose: postizanje stvaranja novog tkiva, matične stanice mogu se pretvoriti u bilo koju vrstu stanica, a ovisno o mjestu gdje se nalaze, na koži se pretvaraju u vezivno tkivo kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu.

Koenzim Q10 je snažan antioksidans, sudjeluje u staničnom metabolizmu. Omega masne kiseline ključne su komponente lipidne barijere kože, a peptidi i aminokiseline sadrže velike molekule poput kolagena za koji možemo reći da je kostur naše kože.

>>U tridesetima se primjećuju prve promjene na koži

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije