Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunska kozmetika

U tridesetima se primjećuju prve promjene na koži

njega kože
Foto: Thinkstock
04.12.2013.
u 16:14

Na pitanje čitateljice Ivone odgovara Martina Pužar - Zebić, kozmetolog

Pitanje: Kada je pravo vrijeme da se počne s antiage tretmanima?

Ivona

Odgovor: U tridesetima ćete možda primijetiti veće promjene na koži, boja će postati neujednačena, bore na čelu vidljivije, pojavit će se sitne bore oko očiju i usana, epiderma će postati suha. Kako biste spriječili bore i gubitak kolagena, potrebno je početi koristiti intenzivnije kozmetičke preparate poput seruma i proizvode s oznakom anti-ageing.

Dnevna hidratantna krema treba sadržavati hijaluronsku kiselinu. Za noćnu njegu najučinkovitije bi bile kreme s matičnim stanicama i vitaminima A, C, E. Svakodnevno koristite kreme za područje oko očiju. Pijete više vode, od 2 do 2,5 litre dnevno, kako biste koži dali dovoljno vlage.

Jedan od najprirodnijih načina sprečavanja starenja kože jest i korištenje aparativnih tretmana kao što je Intraderma koji potiče prirodno stvaranje kolagena i elastina. Ujedno, tretman matičnim stanicama jedan je od najboljih tretmana kojima treba početi njegu. U najdubljem bazalnom dijelu epidermisa stvaraju se i posebne “superstanice”, odnosno matične stanice koje su odgovorne za obnavljanje tkiva, kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i besprijekoran izgled kože.

>>Otkrijte kako skinuti ljetne mrlje s kože

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar -zztop-
-zztop-
16:44 04.12.2013.

A neki dan sam gledao Dr Oza i da veliko pijenje vode nema veze sa vlaznoscu koze Koce ga vise znati, svaki dan drugo, a ne kazu da je u genima zapisano kako cemo stariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije