Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjet stručnjaka

Salata vam prebrzo propada? Evo kako ćete ju sačuvati svježom dulje i od tri tjedna!

Shuttershock
14.06.2022.
u 07:00

Odmah kad ju dnesete doma, izvadite je iz plastične vrećice, a nakon što pojedete dio, ostatak opet stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem i uklonite zrak!

Ako vam je dosadilo svakih par dana bacati smeđe i uvenule listove salate, stručnjak za hranu i osnivač tvrtke Kitchen Tips Online Michael Aurand ima domišljato rješenje da salata puno duže traje,

- Što uopće uzrokuje da salata posmeđi i uvene? - pita on i objašnjava da je 'krivac' plin etilen koji salata i druge zelene biljke prirodno proizvode kad su 'ozlijeđene'.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5

Zato, kaže on, proizvođači takve proizvode pakiraju zamotane u plastiku ili plastičnu foliju, da do njih ne dođe etilen koji je proizvelo voće i povrće koje stoji u blizini.

"Jabuke, na primjer, ispuštaju puno etilena dok se kvare pa jedna loša jabuka pokvari cijeli sanduk", objasnio je, a isto je i sa salatama.

- Unaprijed miješane salate se brže kvare nego one pakirane zasebno, koje kupite cijele glavice, ne istrgane - rekao je.

"Dakle, što učiniti da salata ostane dulje svježa? Odmah kad ju donesete doma, izvadite je iz plastične vrećice, a nakon što pojedete dio, ostatak opet stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem i uklonite zrak".

Osim toga, kaže, salatu uvijek spremajte u najhladniji dio hladnjaka; obično najdonju ladicu; i ona će trajati najmanje tri tjedna.

- Pogledala sam vaš video i isprobala savjet za čuvanje salate i celera. Sve što mogu reći je hvala! Glavica zelene salate ostala je svježa i zelena cijelih pet tjedana. Cijelih pet tjedana! - napisala je jedna korisnica u komentarima na Aurandov video, a prenosi Express.

Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije