Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola: Grožnjan

S Boškom vodio BP Club i doveli jazz u Istru

Grožnjan
Foto: Srđan Hebar
1/2
15.11.2018.
u 11:01

Domaća tjestenina s tartufima – cijena 120 kuna

Boško Petrović, naš apsolutni autoritet jazza, mir je ljeti pronalazio u Grožnjanu. Za ovim stolom. Kod prijatelja Anđelka Vučića (65). Uostalom, Grožnjan je postao sinonim jazz-radionica upravo zbog Petrovića. Dečki su otvorili 1988. kultni zagrebački BP Club pa desetljeće kasnije preselili na istarski brežuljak. A baza je bila - konoba Bastia. Mjestu gdje domaći odlaze na ručak. Gdje jedu turisti. Koje je, uostalom, na glavnom trgu u gradu.

– Upoznao sam Boška u Lapidariju, ja sam imao dvadeset godina, on 38. Družili smo se u Novigradu na svirkama u kultnoj Pupi, a nakon Univerzijade otvorili prvi jazz club u Zagrebu. Legendarni Joe Zawinul, pa trubač Clark Terry, zatim John Lewis, pijanist Modern Jazz Quarteta pa i veliki Michele Legrand dolazili su u klub – prisjeća se Anđelko. Ljetne radionice organizirali su ovdje. Festival koji je počeo prije dva desetljeća danas se zove po Bošku Petroviću.

Grožnjan
1/9

– Upravo smo na ovoj terasi do jutra razgovarali uz vino o jazzu – govori Vučić, vlasnik taverne Bastia. Cijene su vina ovdje pristupačne, uostalom spomenuto vino Radovan malvazija cijena je osam kuna za decilitar. Tjestenina s tartufima – 120 kuna. Torta – 20 kuna.

– Grožnjan je ljeti živahan, a zimi je tiho. Smisao je da su ljudi ovdje zadovoljni kad god dođu. Dobra glazba, dobra vibracija, sve što ide uz dobro. Pozitiva.

Taverna Bastia, Grožnjan

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova): 45 boda


Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova): 13 bodova


Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova): 9 bodova


Dojmovi i prostor 
(do 20 bodova): 17 bodova

Ukupnost ponude 
(do 5 bodova): 4 boda



UKUPNO 88 bodova     

 

Ocjena: 3 zvjezdice

80-87 bodova - 3 zvjezdice

88-94 boda - 4 zvjezdice

više od 95 bodova - velika zvjezdica

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije