Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Reci da – za božićnu utrku i zadarski Odjel pedijatrije

Zadar Christmas Run
Foto: Promo
1/5
03.12.2019.
u 11:14

Zahuktava se adventski spektakl „Zadar Christmas Run“ na kojemu se očekuje više od 400 trkača. Utrka je humanitarnog karaktera

Jedan od događaja koji se na „Adventu u Zadru“ ne propušta je „Zadar Christmas Run“, na koji se do prvih dana prosinca prijavilo 280 trkača, dok će na dan utrke 22. prosinca vjerojatno oko 400 trkačica i trkača s kapama Djeda Božićnjaka krenuti od Puntamike (Marina Borik) do adventskog trga na zadarskom Poluotoku. Tih pet kilometara trkačke staze uz samu obalu bit će spektakularna scena, kao i uvijek kada je u pitanju božićna utrka.

- Imat ćemo crvene majice s logotipom utrke i božićne kape, pa će sve skupa izgledati zanimljivo. Nije riječ o utrci Djedova Božićnjaka, kao što je jednom bilo, već o klasičnoj utrci na pet kilometara koja je u ovom slučaju prigodna i adventska - kaže Jure Šango, jedan od organizatora utrke i pokretač Škole trčanja Zadar. Termin ne može biti bolji: nedjelja od 16 sati s vremenskim limitom od 45 minuta, taman koji dan pred tradicionalni zadarski Badnjak na Poluotoku i Božić, kada kalorije dolaze same od sebe. No ni nagrade na božićnoj utrci nisu zanemariv motiv za trkače.

Foto: Arena Hospitality Group

- Trkači će dobiti majice, imat ćemo i medalje za pobjednike u kategorijama, kao i popuste na adventskim kućicama. Kupone s popustom za adventske kućice trkači će moći iskoristiti odmah nakon utrke - zagrijava Šango atmosferu pred zadarsku božićnu utrku, dok će se poslije utrke za pravu feštu na Trgu Pet bunara pobrinuti grupa „Combo“. Događaj organiziraju Škola trčanja Zadar, Triatlon klub Zadar i Sport Zone, dok su partneri utrke Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra te Turistička zajednica Zadarske županije. Svima im je cilj, osim popularizacije adventskih aktivnosti – promocija sporta, rekreativnog trčanja i zdravog načina života. Šango dodaje još jedan cilj koji je pred organizatorima.

Foto: Arena Hospitality Group

- Riječ je također o utrci koja ima humanitarni karakter, što znači kako ćemo dio sredstava prikupljenih od prijave za utrku donirati Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Nadam se kako će to biti što veći iznos - poručuje Šango i poziva što veći broj Zadrana na utrku. Startnina iznosi 100 kuna, a u cijenu su uračunati startni broj, čip za mjerenje vremena, crvena božićna kapica i brendirana majica utrke (ako se prijava izvrši do 8. prosinca), okrjepa na startu i cilju te fotografije s utrke. Svi zainteresirani mogu se do 19. prosinca prijaviti na mail info@runzadar.com, mobitel +385914428097, web stranicama www.runzadar.com i www.stotinka.hr, odnosno neposredno na ovoj poveznici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije