mljac!

RECEPT DANA Brz, jednostavan i ukusan: Šareni kolač od kokosa

@natalija_mysticcakes
21.01.2025.
u 09:30

Obožavat ćete ovaj šareni kolač od kokosa, kako zbog praktične pripreme i jednostavnih sastojaka, tako i zbog okusa koji sigurno neće razočarati nijednog ljubitelja kokosa

Ovaj šareni kolač od kokosa tako je mekan i sočan, a radi se od kakao biskvita, sloja kokosove kreme, zatim žutog biskvita te glazure od tamne i bijele čokolade. Zaista odličan kolač za ljubitelje kokosa, zanimljivog izgleda i vrlo jednostavan za pripremu. Možda ste na prvu pomislili da se biskviti peku posebno, a zatim pune kremom. Ali ovdje to nije slučaj, jer se cijeli kolač peče zajedno, što ga čini vrlo praktičnim. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci (dimenzija pleha: 35×20 cm): 

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Za kremu od kokosa:

  • 500 ml mlijeka
  • 30 g gustina 
  • 80 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g kokosa

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuhanje + 4 žlice ulja
  • 50 g bijele čokolade + 1 žličica ulja

Priprema: Mikserom tucite cijela jaja sa soli i šećerom dok smjesa ne pobijeli i ne postane pjenasta. Dodati ulje i mlijeko, te prosijano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti u glatku smjesu. Ovu smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati kakao i sjediniti, dok drugi dio ostaje žut. Uzmite lim za pečenje dimenzija 35×20 cm i obložite ga papirom za pečenje. Prelijte smjesom od tamnog kakaa i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok ne bude napola pečeno, oko 10 minuta. U međuvremenu pripremite kremu od kokosa.

Gustin razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka uliti u lonac, dodati šećer i vanilin šećer, kao i kokos, te staviti na vatru da prokuha. Ukuhajte gustin ulijevajući ga u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući žicom na srednjoj vatri dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre. Napola pečeni kakao-biskvit izvadite iz pećnice. Na to izlijte kremu od kokosa i ravnomjerno rasporedite. Žuti dio tijesta pažljivo izliti na kremu od kokosa i vratiti kolač u pećnicu da se ispeče do kraja, još 15-20 minuta. Ohladite kolač dok pripremate glazuru.

Čokoladu za kuhanje s uljem otopiti na najslabijoj vatri. U drugoj posudi otopite bijelu čokoladu s uljem. Kolač prvo prelijte tamnom glazurom i ravnomjerno rasporedite. Zatim žlicom prošarajte kolač bijelom glazurom. Kolač ostaviti na sobnoj temperaturi da se potpuno ohladi, a zatim staviti u frižider da se ohladi i stegne. Kolač narežite na kocke i uživajte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja